Samarbeid om teambekledning med GSG Italia

BHX er stolte over å ha etablert et godt samarbeid med den erfarne italienske produsenten GSG. Global Sports Gear har produsert sykkelklær i 30 år og levert drakter til mange profflag. Dette er Italias fjerde største produsent av sykkelklær. Det unike med GSG er at de produserer sine produkter 100% i Italia. Flere av de andre store i Italia, produserer mye i andre land som øst-Europa og Asia.

reklamebanner 3

Regionen Veneto nord-øst i Italia er alle mest kjent for byen Venezia med sine spesielle kanaler. Venezia er en by bygd på trestokker ute i vannet, og den er slettes ingen liten by som mange kanskje kan tro. Det var en spesiell opplevelse å vandre gatelangs der og over de små broene.

SAM_5227 (800x600)

Lenger inn på fastlandet finner vi Verona, operabyen som er et stort handelssenter og sete for mye industri i Italia. Også den er en stor og vakker by. Veneto er en region som har satt sine spor på kartet i sykkelverden. Giroen kommer alltid gjennom Veneto. Neste år, i 2015, skal hele 4 etapper knyttes til regionen. Jeg blir fortalt at det også har å gjøre med hjemplassene for mange store sykkelmerker som naturligvis ønsker å vise seg fram. I Vicenza finner vi utstyrsleverandøren Campagnolo, som blant annet leverer finteknologiske girsystem av beste kvalitet. Noen mil rett vestover ligger Treviso, hvor den store sykkelprodusenten Pinarello har sitt sete . Vi i Norge har ikke minst blitt litt kjent med det merket gjennom vår egen Boasson Hagen og Team SKY. Og mellom disse ligger den lille byen Castelfranco med sine karakteristiske bymurer, og det er her i traktene vi finner GSG som i 30 år har laget kvalitetsklær for sykkelsporten. MADE IN ITALY. Alt under samme tak. GSG ligger rett ved foten av Monte Grappa, et av Italias mest berømte fjell for sykkel. Du kan derfor lett si at vi her befinner oss i en kjerne av sykkelindustrien i Italia.

SAM_3034 (800x600)
Vi besøkte Veneto under Giro d Italia i år, 2014. Her er vi på vei mot Monte Grappa som du ser bak i bildet. Dette er fenomenale områder for sykkelsport.

Hvorfor er det så mye sykkelindustri her nede i Italia? Etter endel besøk i Italia synes jeg det ganske enkelt å svare på det. Lidenskapen. Italienere har en lidenskap og kjærlighet til sykkelen, og til landeveien og denne sporten på to hjul. Når jeg hører en italiener snakke om sykkel kan det nesten bli rørende. Så sterk er kjærligheten at den gjør blind iblant. Mange dopingskandaler har det vært, men fremdeles er Pantani en legende. Fortsatt er Ivan Basso en av de store i nyere tid. Folk liker å tenke på dem som helter uansett forteller de som svar da jeg spør hvorfor dopingtatte italienere ikke mister sin status. Det er drømmen om å være best i sykkel som betyr noe, og de vil ikke helt innse at sine helter har jukset.

Italia er en av de største sykkelnasjoner i verden. De har en lang historie av kjente navn. Coppi, Pantani, Bettini, Cipollini, Petacchi, Simoni, Basso, Cunego, Scarponi, Nibali.  Listen er så lang at det nesten er dumt å nevne noen. Det blir alltid noen som bør nevnes samtidig med andre.

Italienerne har også utviklet sykler gjennom en årrekke og har veldig mange kjente sykkelmerker. Colnago, Bianchi, De Rosa, Pinarello, Wilier Triestina, Cipollini, Cinelli, Iride, Kuota, Moser, Olmo….listen er lang her også så man må holde på lenge hvis man skal ta med alle.

Og som produsenter av sykkelklær er italienerne verdenskjente. Castelli, Nalini, Santini, GSG. Kompetansen er stor og konkurransen høy. Dersom en italiener kjøper langrennsklær i Norge kan han gå ut fra at det er bra. Vi kan den sporten. Nordmenn elsker langrenn. Slik er det også med Italia og sykkel. De elsker sykkelsport og de kan det de driver med.

SAM_3137 (800x600)
Klatretempo på Monte Grappa i mai 2014. Publikum har en stor fest sammen i fjellene når de ser på Giroen.

Da vi besøkte Giro d Italia i mai 2014 fikk vi oppleve dette til gangs på nært hold. Vi var på Passo Stelvio under Giroen i ordentlig kalde forhold. Og opp Mortirolo, et av de tøffeste fjellpass for sykkel i Europa, for ikke å snakke om infernoet Monte Zoncolan, med store skarer av sykkelfans. Italienere er entusiastiske, og de koker av lidenskapelig sykkelinteresse. Giro d Italia er en fest.

Da vi bevitnet den tøffe tempoetappen opp berømte Monte Grappa med tusener på tusener av italienere så jeg lyset i sykkelsammenheng.

Italienerne synes Giro d Italia er en kjempebegivenhet. Det sosiale aspektet er det store, sier Ronny Fraccaro som leder GSG Italia. Folkelivet. Det er en felles sykkelfest å feire Giroen sammen, og å se proffrytterne blir en bonus i det hele.

Monte Grappa er svært mye brukt av syklister i Italia. Det har mange veier over fjellet og er et realt monster. Ved føttene av fjellet ligger Bassano del Grappa, og i samme område finner vi GSG sitt hovedkvarter og fabrikk.

Mr Ronny Fraccaro og Dario de Marchi utenfor GSG sine lokaler i utkanten av Treviso, Veneto
Mr Ronny Fraccaro og Dario de Marchi utenfor GSG sine lokaler i utkanten av Treviso, Veneto. GSG ligger mellom Verona/Vicenza i vest, Bassano del Grappa i nord, Castelfranco/Padova i sør og Treviso/Venezia i øst.

Sentrum av Italias produksjon av sykkelklær finner du gjerne i disse områdene rundt Verona i nord-Italia. Det er mange av dem. Familiebedrifter som har vokst i takt med sportens utbredelse. Mange proffer har gitt sin lidenskap inn i klesproduksjon etter karrieren. Det nyeste tilskuddet i så måte er Mario Cipollini, som nå har et etablert sykkelmerke, samt et nytt klesmerke i startfasen. Han er en legende i Italia, med sin karisma og har tilført sykkelsporten en enorm popularitet. Da han var i Saeco var laget hans sponset av GSG i en periode.

SAM_3098 (800x600)
Mario Cipollini har sitt eget sykkelmerke og klesmerke nå. Slik så vi ham på Monte Grappa da han syklet opp sammen med oss andre tilskuerne for å se klatretempoen i Giroen. Det har vært ganske vanlig i Italia at tidligere syklister begynner med sykkelproduksjon eller sykkelklær.

GSG ble startet av den tidligere proffsyklisten Simone Fraccaro. Det er hans sønn mr.Ronny Fraccaro som leder bedriften i dag, men Simone er fortsatt med i lokalene der, med sin lange kompetanse og inspirasjon. Da jeg sist fikk underskrevet papirer for en handel med dem, hadde Simone selv undertegnet. Mario Cipollini var kunde hos Simone Fraccaro tidligere, når han syklet for det berømte italienske Saeco-laget. Ronny Fraccaro har selv drevet aktivt med sykkel i U23 alder, men senere har det blitt mest som trening og mosjon med sporadiske ritt. Han ser ut som en syklist når jeg møter ham. Lang og slank og tilsynelatende i god form. Han sier at han sykler mye i områdene rundt Bassano del Grappa. Det er fantastiske sykkelforhold der sier han, småkupert og lite biler. Når jeg spør ham hvor han anbefaler oss å reise på sykkelferie i regionen svarer han kontant BASSANO.

SAM_3009 (800x600)
Vi besøkte Bassano del Grappa under giroen i 2014. Denne byen ligger flott til ved foten av Monte Grappa og foruten at den ligger i et herlig område for sykkel, er det er mye kultur og historie her.

Det første besøket jeg hadde på selve fabrikken hos GSG gjorde meg nesten litt overveldet. Det var stort og svært  grundig og profesjonelt organisert. Ca 90 ansatte jobber med de ulike avdelingene som hører med i en slik produksjon. Resepsjon, kundekontakt, design, mønsterutforming, print, kutting, padding, søm, pakking, lager, økonomi. Det blir ganske mange prosesser.

The-production-floor-at-GSG1
Italienerne er flinke på sykkelklær. Flinke hender sørger for at produkter i alle kategorier produseres i lokalene til GSG Italia.

Mr. Fraccaro forteller at han mener de har en kjempefordel at alt er under samme tak. De kan ha full oversikt over alle prosesser.

Printing av design på papir er en viktig del av prosessen med å lage sykkelklær

I en årrekke har GSG levert sykkelklær for profflag og amatører i alle kategorier. Den nyeste sponsingen blir Rabobank (Raboliv) med Marianne Vos i spissen, som har meritter med et tosifret antall VM gull på sykkel i ulike klasser. De er nå sponsor for belgiske Wanty Group Gobert, og sponset nylig Colombias landslag med Nairo Quintana i spissen. GSG har også stor satsning i MTB, og sponser mange proffer og lag.

GSG teambekledning for lag
Klikk for å gå til vår side for sykkelbekledning fra GSG

 

UNDER SER DU VIDEOER FRA GSG sin YOUTUBE-kanal. Her får du presentasjoner. Vår store anbefaling når det gjelder reisemål som sykkelturist, eller valg av hvor du skal handle sykler og sykkelklær er veldig enkelt. Besøk Italia!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *