Giro d`Italia og Dolomittene!

I slutten av mai er planen sykkelreise til nord-Italia, og de italienske Dolomittene. Jeg har blitt bitt av denne herlige måten å feriere på. Vakre naturomgivelser, fysiske utfordringer, herlig klima, fellesskap og hygge. Italia er et av de store sykkelnasjonene i verden. Landskapene i nord-Italia preges av høye fjell, vakker natur og fine veier. Giro d`Italia er etter Tour de France det mest kjente etapperitt i verden. Forrige gang jeg var i Italia var jeg i Roma og Napoli på bade/storbyferie. Det begynner å bli lenge siden nå. Som Napoli-fan i min ungdom var det stort å besøke Stadio San Paolo, hvor Diego Maradona og Antonio Careca hadde sin lekegrind på slutten av 80 tallet. En fantastisk arena. På samme måte Stadio Olympico, som med sitt hvite tak står som et monument i et ellers brunfarget Roma. Italia og fotballen var en stor lidenskap for meg. Alt til sin tid. Jeg har store forventninger for en ny tur til støvellandet og denne gang en drøy og tøff uke på sykkel i de italienske fjellene. Menyen er klar. Passo dello Stelvio, Passo di Gavia, Passo del Mortirolo, Monte Grappa og Monte Zoncolan. Madonna del Ghisallo, Veggen Muro di Sormano. Comosjøen og Gardasjøen. Sellarunden. Bormio, Bassano del Grappa, Venezia og Milano. Pizza og Pasta. Så hvis man holder seg frisk og rask og alt går som man håper blir det tur i slutten av mai.
 cropped-BHX-blogg-banner-1100x121.jpg

Her er litt av det foreløbig planlagte innholdet i denne reisen:

Dag 1, Passo del Mortirolo og Passo di Gavia

SAM_2547 (800x600)

Dette er to av de berømte gigantene i Giroens historie og to av de mest kjente fjellpass for sykkel i Europa. 2 monstere. Det blir en hard og lang dag på sykkelen. Det er ganske vanlig at mosjonister og tursyklister på sykkelferie kombinerer disse to på samme tur. Det blir en full runde med start og slutt i Bormio som er Italias Bourg d`Oisans. Det vil si en liten by plassert midt mellom de mest episke fjellpassene. Giroen har hviledag så da blir det forhåpentligvis en dag med ro i fjellet, og det er helt greit for det kan bli nok av sirkus i fjellene senere i uken.

Km 117, Høydemeter: 3190

Dag 2, Passo dello Stelvio og GIRO D ITALIA

Stelvio 7

Stelviopasset er Italias mest berømte og høyeste fjellpass og alpenes nest høyeste asfalterte fjellovergang. Giganten Stelvio er en legende og et velkjent syn fra bilder med alle hårnålsvingene. Giroen passerer over her på slutten av dagens monsteretappe, og da er planen å sykle opp på morgenen fra Bormio og vente på Giroen komme opp fjellet.

Km: min.50, Høydemeter: min.1533

Dag 3, Gardasjøen og Monte Baldo

SAM_2843 (800x600)

Langtur halvveis rundt fantastiske Gardasjøen og en runde opp i fjellsidene og rundt vakre Monte Baldo som ligger ved siden av denne sjøen. Vårt utgangspunkt blir Riva del Garda, som er den lille feriebyen på nordsiden av sjøen.

Km: 120, Høydemeter: ca 2000

Dag 4, Gardasjøen

Restitusjon, Turistmodus, Mat og hvile.

Dag 5, Monte Grappa og GIRO D ITALIA

2014-05-30 16.46.11 (800x600)

Klatretempoetappe i Giro d Italia. Vi tenker sykle etappen selv tidlig på dagen og se Giroen sykle bakketempo opp med individuell start en og en på dette kjente sykkelfjellet. Dette er en gigant og et berømt fjell i regionen. Vi fortsetter med en ganske flat runde oppe i dette fjellet og tar en annen rute ned enn vi kom opp og for se mer av fjellpasset som regnes som et eldorado for syklister pga et lite nettverk av veier opp og over fjellet. Veien over dette fjellet er høyt på listene over vakre veier i Europa.

KM: 50, Høydemeter: 1700

Dag 6, Monte Zoncolan, GIRO D ITALIA

10301295_10152427560096154_459960171081529249_n (800x450)

En legende fra Giro d`Italia. Kanskje det bratteste og tøffeste fjellpasset i hele Europa. Har blant annet en hel km med ca 20% stigning.

Giro d` Italias avgjørelse faller på toppen av fjellet. Klimaks ala Alpe d Huez under Tour de France 2013. Blir en runde rundt fjellet etterpå.

Km: 50-60, Høydemeter: ca 1700, veldig bratt

Dag 7:  Turist i Dolomittene

Relax, full restitusjon, mat og hvile, Turistmodus.

Forflytning med bil 20 mil ca.

Dag 8: Maratona d`les Dolomites, Sella Ronda.

SAM_3534 (800x434)

Turens hardeste og lengste sykkeldag. Vi tenker følge ruten som sykles på full distanse under det store mosjonsrittet Maratona d`les Dolomites. Sellarunden er en sykkel-klassiker med fantastiske omgivelser. Ca 6 mil er hele runden inkl.mye opp og ned. 4 fjellpass. Passo Sella, Passo Pordoi, Passo Campolongo og Passo Gardena. Ingen av disse kan regnes med i kategorien monsterfjell men det blir mange høydemeter, 1780 totalt bare på denne Sellarunden. En berømt runde pga naturopplevelsen. Denne er et must å ha med seg som sykkelturist i Italia. Vår tur inkluderer også Passo Falzarego og  mektige Passo di Giau som ligger i samme område.

140 km, 4000 høydemeter

Dag 9, Comosjøen, Muro di Sormano

SAM_3680 (800x600)

Rolig og avslappende langtur på sykkel delvis rundt denne vakre og berømte sjøen. Tenker sykle fra Varenna til Bellagio og derfra opp i høydene. Legger også inn i ruten drømmeklatringen for syklister opp til Madonna di Gishallo og den berømte, men korte og stupbratte “veggen” Muro di Sormano!

120 km, 1700 høydemeter

Kveld i Milano.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *