Lagos de Covadonga

Lagos2
La Huesera kalles denne strekningen på veien opp til Lagos de Covadonga. 15% stigning over 800 meter er en betydelig utfordring.

 

Lagos de Covadonga ligger i Asturias, nord i Spania. Samme landsdel som beryktede Alto de`l Angliru. Lago betyr innsjø på spansk og dette handler derfor om noen innsjøer i fjellene ved Covadonga. Stedet ligger på 1134 meter over havet.

Klatringen som går fra Covadonga og opp til de små innsjøene i fjellet er en svært populær klatring på sykkel for proffsyklistene. Den har vært brukt i Vuelta a Espana en rekke ganger i løpet av de seneste 25 årene. Mange vil hevde at Lagos de Covadonga er helt i toppen av viktige klatringer i den moderne historien til Vueltaen.

 

Veien opp fra Soto de Cangas via Covadonga til sjøene er 16 km lang og har et snitt på rundt 7,4%. Det er 5,5 km til Covadonga, og derfra er det omlag 870 høydemeter opp. Det er altså der at den reelle klatringen starter. Strava segmentet som jeg jeg har linket til, er fra rundkjøringen  ovenfor Cavadonga. Den mest krevende delen er den som kalles La Huesera, 7 km fra toppen, med et snitt på 15% stigning over 800 meter. Det er respektabelt! Lagos de Covadonga var med i Vueltaen for første gang i 1983.

Dette er ikke et fjellpass som fortsetter ned på andre siden. Du må ned samme vei. Dette er en av de mange «Picos» i Spania. Det vil si topper som hverken er fjellpass eller vei opp til skisteder, som er vanlig i Frankrike, men mer rolige fjellveier som ofte går til topper i nasjonalparker.

Soto de Cangas – Lagos de Covadonga

  • Gjennomsnittlig stigningsprosent: 7.4 %
  • Lengde på stigningen: 16 km
  • Starthøyde: 78 moh
  • Topphøyde: 1134 moh
  • Høydemeter stigning: 1056 m
  • Maks stigningsprosent: ca 15 %

KART

GSG teambekledning reklamebanner

STRAVA SEGMENTET for denne, i tilfelle du ønsker referanse på tider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *