Hurum rundt på sykkel, ca.140 km

Ser du etter tips om en langtur i Oslo-området kan du ta turen ut mot Hurum! For de fleste er 140 km en betydelig distanse på sykkelen. At turen er ganske så kupert og har endel litt tøffe stigninger og rundt 1700 høydemeter gjør at dette også er en langtur som kjennes i bena. De fleste av bakkene er dog ikke veldig bratte.  Skal du rundt hele Hurum er dette en utfordring som passer godt på fridager med god tid. Søndager kan være den beste ukedagen for en slik tur, med mye mindre biltrafikk og bedre tid for de fleste av oss. Det er uansett ikke kjempemye trafikk på ytterkantene av Hurum. Det er mye mer trafikk på veiene som skjærer inn sentralt på denne halvøyen. Der er det også på enkelte veier mye dårlig asfalt. Denne turen følger Hurumhalvøya ute i Oslofjorden. Dersom været er bra vil du få en stor sykkelopplevelse ute på Hurumlandet, og en pust i bakken og lunch på Villa Milla helt ytterst ved Filtvedt fyr er vel heller ikke  forakte halvveis på turen.

Klikk her å åpne link til kartet og detaljer med profil osv. Da kommer du til et eksternt kart fra denne ruten som går fra Østerås, men via Sandvika som oss.

Når det gjelder biltrafikk på denne runden så hører vel dette hjemme i kategorien moderat, men det er roligst på søndager. Mest trafikk er det i inngangspartiene til Hurumhalvøya, rundt Slemmestadveien og Lierdistriktet. Det går an å velge sykkelsti på de fleste strekkene hvor det er mest trafikk, som for eks opp Lierbakkene. Ute på Hurumhalvøya er det naturligvis mindre trafikk jo lenger ut du kommer. Generelt ganske så rolig og idyllisk der ute og asfalten er for det meste rimelig strøken.

Hvis du har utgangspunkt i Oslo og for eks. Skøyen blir den første biten langs endel sykkelveier og lignende utover mot Sandvika. Deretter blir ruten som følger dersom du sykler med klokka. Slependen – Billingstadsletta – Nesbru – Slemmestadveien – Holmen – Vettre – Blakstad – Vollen – Bjerkås – Slemmestad – Nærsnes – Åros – Sætre – Storsand – Filtveit – Fuglebakk – Tofte – Striglesand – krysset over Klokkarstua – Hele Grimsrudveien – 282 Husebysletta – Lierbakkene – Drammensveien – Asker – fv207 Bleikerveien – Vettre – Holmen – Slemmestadveien – Nesbru – Billingstadsletta – Slependen – Sandvika – Skøyen

Det er mange gode muligheter for en stopp for drikke og litt mat på turen. Sandvika, Slemmestad, Åros, Filtveit, Tofte, Gullaug, Liertoppen og Asker.

teambekledning du blir stolt av

SAM_1755 (1000x667)
Skøyen stasjon. Her i utkanten av Oslo mot fjorden begynner vår langtur ut mot Hurumlandet.
SAM_1759 (1000x667)
Lysaker. Det blir endel sykkelveier langs motorveien utover mot Sandvika. Passer fint å begynne turen med litt rolig rulling og prating på sykkelveiene utover. Følger i rygg på Tommy Hansen utover:-)
SAM_1763 (1000x667)
Sandvika. Heretter begynner vi på bilveiene.
SAM_1765 (1000x667)
Veldig strøken asfalt på partiene utover mot Slemmestad. Sykkelstier langs bilveiene også dersom dette foretrekkes. Veien går litt opp og ned over noen små bakker utover.
SAM_1774 (1000x667)
Etter Slemmestad får vi dagens første klatring opp en ganske bratt og seig knekker. Halvveis kan du få inntrykk av at bakken slutter, men så stiger det på nytt ganske mye før du er over toppen og kan rulle nedover mot Nærsnes.
SAM_1778 (1000x667)
Etter stigningene fra Slemmestad ruller vi omsider nedover forbi Nærsnes kirke og ned mot fjorden. Flotte omgivelser når landskapet åpner seg og glimrende sykkelforhold her.
SAM_1782 (1000x667)
Tommy ruller opp mot Åros. Ser vi antydninger til slitne grimaser?
SAM_1794 (1000x667)
Åros. Her er det også butikk dersom du er her ute i åpningstidene:-)
SAM_1796 (1000x667)
Fantastisk flott å sykle langs fjorden her ute på Hurumlandet. Veien fra Åros mot Sætre og Storsand er ganske flat og fin, og innbyr til god fart.
SAM_1802 (1000x667)
Storsand. Her begynner en ganske betydelig stigning helt opp til 190 meter over havet, før du etterhvert ruller ned i lange bakker mot fjorden igjen ved Rødtangen.
SAM_2325 (800x533)
Her langs fjorden mot de ytterste delene av Hurum får du noen lange deilige flate strekker kombinert med endel opp og ned langs fjorden, før du omsider kommer til Filtveit. Det er en bra stigning før du ruller ned til Filtveit.

GSG teambekledning for lag

VILLA MALLA

20160731_151254_resized (1)
Nesten ytterst på Hurum halvøyen ligger Filtveit fyr og Villa Malla hvor det er mulig å kjøpe seg en matbit og nyte sjøutsikten.

 

Klikk for å åpne hjemmesiden til Villa Malla.

 

SAM_1825 (1000x667)
Det er endel moderate/tøffe klatringer på denne runden. Ganske mye opp og ned. Etter Filtveit og Tofte er det også mye stigning før du kommer opp i høydene over Holmsbu og Klokkarstua og etterhvert ruller ned mot fjorden igjen på den andre siden. De fleste vil kjenne at bakkene begynner å koste.
SAM_2315 (800x533)
Lett bølgende landskap og lange flater oppe på Hurumlandet etter stigningene fra Tofte er ferdige. Når du omsider er oppe på disse høydene har du vært rundt den ytterste tøffe delen av Hurum, og lange partier med lettere profil står foran.
SAM_2319 (800x533)
Fantastisk langs fjorden på Drammensiden på de lange strekkene langs Grimsrudveien. Asfalten er riktignok ikke alltid like fin som her på bildet og det er noen store sår enkelte steder.

 

Etter de lange strekkene ved fjorden, blir det flatt langs Husebyveien før Lierbakkene kommer opp som den siste utfordringen. Disse oppleves kanskje som de tøffeste bakkene på runden, spesielt når du har mange mil og høydemeter i bena fra før, men er ikke så bratte. Etter Lierbakkene blir det å følge Drammensveien ganske flatt til Asker før du tar til høyre ned mot fjorden igjen og så tilbake samme vei mot Oslo.

SAM_1834 (1000x453)
Ruller inn mot Oslo igjen etter langturen på Hurum. Hvile og mat venter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *