Coll de Soller

Col de Soller er et fjellpass på 496 moh, som ligger på Mallorca, mellom Palma og Purto del Soller. Dette er altså slett ikke noe monster, men svært velkjent blant syklister. 24 hårnålsvinger fra sørsiden (Palma via Bunyola) og ca det samme på andre siden mot Purto del Soller. Det gjør dette til en herlig og attraktiv klatring på sykkel.

SAM_5512 (1024x576)

Dette er altså et lite fjellpass ute på Mallorca som inngår i utallige treningsturer for syklister. En trenings-klassiker for de som er på treningstur, treningsleir eller sykkelferie på Mallorca. Veien over Col de Soller er i grunnen et sykkeleldorado med lite trafikk og veldig mange syklister ute på treningstur.

Det er lite biltrafikk over dette passet fordi det meste av trafikk går i tunnel. Mange har derfor funnet seg et sykkelparadis her. Mange nordmenn også reiser ned hit og trener på sykkel når vinteren herjer hjemme. Det er også en morsom stigning med alle serpentinsvingene. Restauranten på toppen skal være anbefalt og kan være et fint sted å stoppe dersom du for eks har planlagt en langtur inkl. Soller, Puig Major og ikke minst Sa Calobra. Col de Soller kan nemlig meget fint kombineres i en god rute med andre fjellpass i samme område på Mallorca, som de jeg nevnte. Se egne sider for disse.

KART

SAM_5502 (1024x576)

Bunyola – Col de Soller

  • Gjennomsnittlig stigningsprosent: 5,2 %
  • Lengde på stigningen: 5,1 km
  • Starthøyde: 245 moh
  • Topphøyde: 496 moh
  • Høydemeter stigning: 251 m ( ytterligere 245 høydemeter hvis du starter i Palma)

DSC03693

DSC03684

SAM_5507 (1024x576)

DSC03678

GSG teambekledning reklamebanner

 Mint Sauce(Soller) – Col de Soller

Her har vi veien opp fra nordsiden og fra byen Soller. Masse serpentinsvinger fra denne siden også. Betraktelig lenger og hardere opp her fra denne siden.

  • Gjennomsnittlig stigningsprosent: 5.9 %
  • Lengde på stigningen: 8 km
  • Starthøyde: 29 moh
  • Topphøyde: 496 moh
  • Høydemeter stigning: 467 m

SAM_5540 (1024x576)

Rutetips:

Dersom du befinner deg i Palma kan du først ta Coll de Soller, deretter Puig Major og så den mest berømte – Sa Calobra i samme runde. Kommer du fra sør og Palma via Coll de Soller og Port de Soller må du delvis opp og forbi Mallorcas høyeste fjell Puig Major, og det er en ekstra 12 kilometer lang bakke som kan være tøff nok i seg selv. Etter Sa Calobra kan du følge en lettere rute tilbake. Åpne kartbildet under for å se denne ruten, som totalt er ca 130km, med 2400 stigningsmeter totalt. Eller følg denne lenken for å se detaljer enda nærmere: Palma – Sa Calobra tur/retur

Blogger fra eksterne. Mange fine bilder og reportasjer.

http://bracykling.com/2010/09/06/fantastisk-klattring-till-col-de-soller/
http://mallorcacycling.co.uk/mallorca-cycle-climbs/coll-de-soller/
http://www.team-united-bakeries.no/teamsykkel/Artikler/Film-fra-Col-d-Soller

reklamebanner 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *