Bratsbergrunden i Trondheim 24 km

Bratsbergrunden ca 24 km, stigning totalt 255m.

Sort runde er runden jeg kommenterer her. Den blå rundt hele Jonsvatnet er kjempefin for terrengsykkel pga grusveier.
Sort runde er runden jeg kommenterer her. Den blå rundt hele Jonsvatnet er kjempefin for terrengsykkel pga grusveier.

 

Dette er en variert sykkelrunde som ikke minst er veldig passende for landeveisykkel. Her får du mange fine og lange strekk med god fart, varierte stigninger, ihvertfall stedvis nyere asfalt. Og det er begrenset med biltrafikk.

Mitt utgangspunkt har vært Steinan, og som regel har jeg syklet mot klokken og startet i retning Utleira og Bjørkmyr.

Flate strekk utover fra Blakli mot Bjørkmyr
Flate strekk utover fra Blakli mot Bjørkmyr

 

Langs Bjørkmyr er det fine flate strekker før stigningene begynner opp mot Bratsberg. Disse stigningene er ganske korte, litt bratte og går i seksjoner med små pauser. Noen flate parti mellom bakkene gjør at man henter seg fint inn igjen. Det er lett å bli litt for ivrig her siden bakkene ikke er så lange, men de river litt, og det er lurt å holde noe igjen sånn at bena holder seg noenlunde friske også over toppen.

 

Lite flatt strekk i midten av stigningen opp Bratsberg. før det stiger på nytt
Flater ut litt i midten av stigningen opp Bratsberg. før det stiger litt på nytt

 

Partiet over Bratsberg/Bruråk er veldig komfortabelt og lett og har partier hvor man kan komme opp i stor fart. Her er det drømmeforhold for sykkel. Flotte omgivelser og mye god asfalt. Lite biler.

 

SAM_0008
Kjempefine sykkelforhold på de lange strekkene på Bratsbergrunden
Idylliske Jonsvatnet ligger på siden av veien
Idylliske Jonsvatnet ligger ved siden av veien

 

Som regel (når du kjører denne veien, mot klokka) er den aller tøffeste delen på hele runden stigningen forbi Solbakken skole og opp mot bakketoppen der. Det virker ikke veldig bratt, men det er ofte der jeg kjenner det aller mest i bena. Da er det fint med noen lange flate parti og en del nedover etterpå.

Runden er ikke så lang, så den kan kjøres 2 ganger (for eks. en hver vei) hvis du ønsker en 5 mils tur. Kjører du med klokken er bakken opp Fortunalia den hardeste. Den river godt.

Hvis du ser på kartbildet ser du også en blå markering for en lengre rute rundt hele Jonsvatnet. Denne egner seg for terrengsykkel siden det er et stort parti der som er kun grusvei, men da får du en veldig fin runde. Alternativt kan du ta av mot Klæbu ved Bjørkmyr og legge inn noen ekstra mil med tur/retur Klæbu som en utvidelse. Relativt lite biler der også.

Se  Blakli-Klæbu rundt-Blakli.

BHX blogg banner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *