Intervallrunde med bratte drag i Venusveien, Trondheim

Dette er en treningsrunde som jeg personlig synes er helt glimrende. Dette er en skreddersydd økt for å trene benstyrke til bakkeklatringer, kombinert med sprintdrag. Styrkeøkt for bena!

Runden har 3 ulike komponenter, og det er veldig passende partier til restitusjon mellom dem. Et flatt stigningsdrag etterfulgt av en slak motbakkesprint og en tung og bratt klatring. Runden er 4,5 km lang, så meningen er at man kan kjøre denne flere ganger.

Del 1 og 2 Stigningsdrag og sprint

Flate strekk utover fra Blakli mot Bjørkmyr
Mitt utganspunkt for denne runden er på Utleira nedenfor kunstgressbanene retning Bjørkmyr. Første del er å kjøre et stigningsdrag på disse flatene. Da pleier jeg starte helt fra krysset og gradvis øke farten helt opp til nesten maks og slippe opp ved det gule skiltet litt før rundkjøringen.
SAM_2170 (800x400)
Ca ved dette gule skiltet pleier jeg slippe helt opp og rulle rolig gjennom rundkjøringen etter stigningsdraget. I rundkjøringen tas til høyre og Bratsbergveien retning Nidarvoll. I de sekundene får jeg en ørliten pustepause og forsøker å hente meg litt inn, før jeg går på et kort spurtdrag i den slake lille motbakken du møter der.
SAM_2172 (800x453)
Når vi har tatt til høyre i rundkjøringen møter vi denne slake motbakken. Her forsøker jeg kjøre et kort rykk/sprint fra skiltet du ser til høyre og helt opp og over bakketoppen. Etter bakketoppen blir det å slippe helt opp og rulle rolig med lett frekvens nedover Bratsbergveien i et ganske langt parti. Her får man mulighet å hente seg godt inn igjen før Venusveien etterhvert dukker opp på høyre side og da blir neste steg den tøffe klatringen opp Venusveien.

Del 3 Bakkeklatring i bratte Venusveien

SAM_2174 (800x423)
Her opp til høyre starter Venusveien som er en av Trondheims klart bratteste motbakker med opptil 13% stigning.

Venusveien på Stubban er en av Trondheims aller bratteste bakker med opp mot 13% stigning på store partier, og i snitt 8%. Dette er inkludert en ørliten flat pause halvveis og det mye flatere partiet opp mot Stubbanveien. Du stiger ca 80 høydemeter i bakken som er 1 km lang. Da regner jeg hele stigningen fra Bratsbergveien og opp til krysset mot Stubbanveien. Dette er en ganske brutal knekker.

SAM_2175 (800x553)
Første del av Venusveien får pulsen opp og bena får kjørt seg. Smart å ikke dundre inn i rød sone sånn at du unngår at lårene pumpes stinn av melkesyre.
SAM_2178 (800x510)
Her er jeg halvveis i de bratte partiene, og i den lille rundkjøringen der hvor det er et lite flatt parti. Jeg pleier å ta en ørliten pust halvveis gjennom å rulle en gang rundt rundkjøringen der før jeg går løs på den aller bratteste delen av bakken.
Venusveien sykkel
Opp her er det bratt og man får god styrketrening for bakkeklatring med sykkelen. Fin bakke til styrketråkk med lav frekvens.
SAM_2185 (800x452)
Siste del er flatere, men det stiger fremdeles helt opp mot toppen. Det kan virke flatt når man kommer fra de bratte partiene, men det er fortsatt motbakke. I den mer slake delen på slutten av bakken kan det være fint å rulle opp med høy frekvens og beholde et lett gir. Det er behov for å la bena komme seg igjen, før det blir nytt tempo/spurt drag nede ved Bjørkmyr.

Etter bakken, når man kommer ut på Utleirveien kan det pustes ordentlig ut og rulle rolig ned forbi Utleiras kunstgressbaner igjen og mot flatene mellom Blakli og Bjørkmyr. Da får man ut endel av syre og finner igjen litt av spensten i bena før det  jages løs på et nytt tempo/sprint drag.

Gjennom å kjøre denne runden flere ganger får man en hard og god intervalløkt på sykkel, som også egner seg godt på kveldstid når man ofte ønsker en kortere og effektiv økt. Hele runden er ca 4,5 km lang.

Jeg pleier å kjøre 5 runder her, og forsøker å øke ørlittegrann på farten i de ulike dragene fra runde til runde, slik at jeg kjører raskere på den siste runden enn den første.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *