Tour of Oslo, ca 80km

Du trenger ikke ut av Oslo for å få en variert langtur med landeveissykkelen, som egentlig innehar det meste du kan ønske deg fra en sykkeltur. Vi tok denne turen idag, som jeg velger å kalle «Tour of Oslo» på sykkel, en variert langøkt uten at du trenger bevege deg utenfor Oslos grenser.

Tour of Oslo front

Denne runden inneholder 4 deler som alle tidligere er presentert enkeltvis i bloggen, og hver enkelt av disse 4 er hver for seg blant de mest brukte sykkelstrekk i Oslo:

Dette er altså en fin langtur med store variasjoner, og det blir ganske mange høydemeter,1300! Derfor kan den kategoriseres som en tøff langtur. Det blir definitivt noe helt annet enn 8 mil i flatt terreng.

Positive ting med denne turen:

  • Nær beliggenhet for de som bor i storbyen siden du sykler innenfor Oslos grenser.
  • Klatringene. Både Tryvann og Grefsenkollen opp, er ganske lange og tøffe klatringer som gir deg meget god bakketrening. Det florerer ikke av andre bakker i Osloregionen som er like lange og fine å sykle. Disse bidrar til god variasjon i innholdet på runden.
  • Omgivelsene. Du kommer deg høyt opp over byen og får noen flotte øyeblikk hvor du kan nyte Oslo fra høyden. På samme måte er det idyllisk å sykle langs Maridalsvannet og på den rolige landsbygda innover Sørkedalen. Alltid fint med gode omgivelser når vi er ute med sykkelen.
  • Cafeer og stoppesteder. Det er utallige muligheter for en stopp og en matbit eller noe å drikke underveis. Alltid noe av sjarmen med en langtur å kunne ta seg en pause og nyte noe godt.

Det som ikke er like bra er at det på noen få steder er en del biltrafikk, men med tanke på at du befinner deg innenfor Oslos grenser synes jeg slettes ikke trafikken er problematisk. Du beveger deg mye i områder som er av de minst trafikkerte stedene i Oslo. Mot Holmenkollen er det riktignok en del biler.

GSG teambekledning for lag

RUTEN

Etappe 1, Sørkedalen tur/retur

SAM_1002 (800x450)
Her begynner første etappe på denne langturen. Inngangsporten til Sørkedalen ved Bogstad camping. Sørkedalenetappen, med tur retur vending inne på snuplassen i Skansebakken er 18 km.
SAM_1983 (800x533)
Mange flate gode tempostrekk i Sørkedalen. Lite biler. Ny asfalt på ca halve ruten. Muligheter for ordentlig god fart på mange deler av Sørkedalen på sykkel.

 

Etappe 2, Klatringen opp til Tryvannstårnet

SAM_2014 (800x445)
Klatringen til Tryvann snirkler seg opp i noen fine svinger i første halvdel. Her vender vi omsider opp forbi Holmenkollen restauranten der oppe.
SAM_1991 (3) (800x503)
Her er vi på Oslos tak på vei opp forbi Midtstuen hoppbakke og de lange seige strekkene retning Frognerseteren og Tryvann. Fabelaktig utsikt her på en klar dag.
SAM_2005 (800x531)
Endelig oppe på toppen av bakken foran Tryvannstårnet. Da er den klart hardeste etappen av denne langturen unnagjort. Nå bar det ned igjen forbi Slemdal og opp Sognsveien retning Maridalen. Vi la inn en halvveis spisepause med vaffel og kaffe oppe på serveringen på Sognsvann. Viktig med næring:-)

Etappe 3, Maridalen(Skar) tur/retur

SAM_2037 (800x533)
Maridalen er bare knall for landeveisykkel. Tur retur Skar er ikke mer enn ca 16km, men det er bare å banke på innover de flotte strekkene dersom man har krefter til det.
SAM_2042 (800x533)
Herlig med sol og gode sykkelforhold på de lette strekkene i Maridalen.

Etappe 4, Grefsenkollen opp

SAM_2051 (800x533)
Dagens avsluttende klatring opp til Grefsenkollen. Vi valgte å kjøre hele Lachmannsvei opp fra bunnen nede på Kjelsås. Da må du opp noen ordentlig bratte kneiker hvor du må jobbe hardt for å komme deg opp. Fine for å styrke bena til klatringer. Her er bilde fra tidlig på Grefsenkollveien med kun 1,7 km igjen til toppen.
SAM_2061 (800x607)
Til slutt et smil til kamera foran utsikten oppe på Grefsenkollen. Etterpå var det bare å rulle ned og restituere seg med rolig rulling hjem.

teambekledning du blir stolt av

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *