Byneset rundt, 45.4km

Byneset rundt på sykkel er en treningsrunde som er svært mye brukt av syklister i Trondheim. Det er kanskje den aller mest brukte sykkelrunden i Trondheimsregionen. Jeg tar utgangspunkt i den vanlige runden og vil etterpå vise to andre alternativ på denne runden hvis du ønsker en litt lengre, eller litt kortere tur.

Lengde 45,4 km. Høydemeter totalt: 442 meter.

byneset

Selv har jeg best erfaring med å kjøre denne runden mot klokken. Jeg synes løypeprofilen er litt bedre den veien. Det har kanskje litt å gjøre med at det virker lettere og jevnere siden man slipper den ganske seige bratte stigningen opp mot Spongdal. De tøffeste partiene hvis du kjører mot klokken blir bakkene på Rye, og det stiger også endel fra Skjetlein opp mot Heimdal. Runden innbyr generelt til jevnt ganske høy fart fordi det er veldig mange flate parti og lite bratte bakker. Runden kan derfor kategoriseres som en nokså lett runde. Ute på Byneset er det idylliske omgivelser. Lite biler. Mye fin asfalt. Landlig.

SAM_2188 (800x533)
Her er vi på vei utover Trollaberga retning Flakk. Veldig mye fin asfalt på dette partiet slakt bølgende profil. På enkelte partier ligger det til rette for ganske høy fart her. I området ved Flakk er det litt mer sår i asfalten.
SAM_2198 (800x380)
Ryebakkene. Velger du å fortsette hovedveien som presenteres i første del her, så må du opp disse, men da får du en ganske lett og flat vei videre mot Spongdal. Velger du den lange runden rundt ytterkantene av Byneset må du til høyre i dette krysset. Den ruten er kjempefin med lite biler og god asfalt, men lengre og betydelig tøffere på grunn av endel harde bakker. Se mer om den lenger ned.

 

Byneset har et vakkert landskap, med grønne åkrer og fjorden utenfor.

SAM_2226 (800x533)
Fint å sykle på flate strekk langs bondegårder ute på Byneset. Kyr og gjødsellukt hører med på en landeveisrunde med sykkel:-)
SAM_2229 (800x533)
Her i nedkjøringen fra Spongdal har du en veldig fin utsikt over fjorden. Disse bakkene er litt harde hvis du tar runden motsatt vei.

 

Vær litt obs på stor fart på bilister utover kysten ved Trolla, Flakk.

Det blir også mer trafikk igjen når du kommer til Heimdal og ned mot Sluppen.

Lang runde, et tøffere alternativ

Dersom du ønsker en litt lengre og hardere tur kan du velge den lange ruten og ta til høyre ute ved Rye, mot Lauvset. Denne er en litt lengre runde på 53.9km, og inneholder en del ekstra høydemeter og flere harde bakker. Dette er en kjempefin rute langs fjorden, og anbefales! Høydemeter totalt: 617 meter.

2013-06-30 13.01.39 (1024x768)

SAM_2205 (800x533)
Velger du den lange runden fra Rye begynner du ferden med noen lange flate herlige strekk langs sjøen.
SAM_2209 (800x533)
Fantastisk god asfalt og fredelige omgivelser her.
SAM_2211 (800x533)
Det er noen tøffe knekkere på den lange runden helt ytterst på Byneset. Her ved Setervollen.
SAM_2215 (800x533)
Bakkene opp mot Spongdal river også godt i bena. Spesielt hvis motvind i tillegg (åpent landskap). Her er bildet tatt bakover og viser veien du kommer fra helt nedenfra der og opp.
SAM_2217 (800x533)
Omsider oppe ved Spongdal og «rullebane» partiet forbi Byneset golfanlegg. Da er du oppe og kan hvile litt fra bakkene.

 

Kort runde

Dersom du ønsker å korte av runden, kan du ta av mot Heimdal når du kommer til krysset som er markert på kartbildet under.

Her ruller du innover mot Spogndal-området. Her kan du ta til venstre over Heimdal hvis du ønsker å korte av turen litt. Normal rute er rett fram gjennom Spogndal.
Her ruller du innover mot Spongdal-området. Her kan du ta til venstre over Heimdal hvis du ønsker å korte av turen litt. Normal rute er rett fram gjennom Spongdal.

2013-06-30 12.55.29 (1024x768)2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *