Blakli-Klæbu rundt-Blakli. 47 km.

Denne sykkelruten som er ca 4.7 mil lang har jeg valgt å begynne i Utleirveien i krysset helt nederst på Blakli, rett nedenfor de nye kunstgressbanene til Utleira. Sykkelturen er en fin rute i Trondheim, hvis du ønsker deg en nokså tøff og god 5mils økt. Den har en veldig variert løypeprofil. Mange flate lange strekk som innbyr til høy fart og flere slake lengre stigninger. Ikke minst får du på denne ruten noen bratte og skikkelig seige stigninger. Det blir selvfølgelig også tilsvarende med nedoverbakker, men ikke minst Ståggån bakken i Klæbu gjør at denne ruten kan betegnes som ganske hard. Det er en rute med lite biler på veiene og delvis mye fin asfalt. Med andre ord en veldig god treningsrunde for landeveissykling i Trondheim. Du beveger deg i utkanten av byen.

HER KAN DU ÅPNE EKSTERN LINK TIL KART FOR RUTEN

SAM_2168 (800x532)
Her på de lange flatene fra Blakli/Utleira og retning Bjørkmyr begynner og avsluttes min presentasjon av denne sykkelrunden.

 

Turen begynner med flate lange strekk utover Bjørkmyr. Den første lille knekkeren som får opp pulsen litt, kommer ved grustaket på Bjørkmyr. Så blir det mye nedover og flate parti etter det.

SAM_2260 (800x533)
Gjennom skogen på vei til Klæbu stiger veien jevnt og trutt. Her begynner du på stigning opp mot golfbanene. Asfalten gjennom skogen er stort sett fin, men har endel sår som det er greit å være oppmerksom på hvis man sykler i gruppe.
SAM_2261 (800x533)
Golfanlegget før du kommer til Klæbu. Her er det flott, og det er ikke veldig mye trafikk på disse veiene.
SAM_2285 (800x533)
På en solskinnsdag er syklister et hyppig syn her ute.

 

Etterhvert ruller du på flate strekk inn mot Klæbu sentrum. Her får du fortsette rett fram mot Grendstad. Da kommer du inn i en bratt, seig bakke som river godt i bena opp forbi Husby gård.

 

STÅGGÅN

SAM_2267 (800x477)
Bakken opp forbi Husby gård er tøff. Du stiger ca50 meter med en stigningsprosent på mellom 8-9%.

 

Når det flater ut her oppe skal du ta av til venstre mot Grendstad. Da kommer du rett inn i den som kalles Ståggån-bakken.

SAM_2279 (800x533)
Ståggånbakken er en av de tøffeste bakkene på sykkel i Trondheimsområdet. Her stiger du 107 høydemeter på ca, 1,2 km. Ståggån skal ha en gjennomsnittlig stigningsprosent på 8,5%.

 

Deretter ruller du ned de flotte nedoverbakkene mot Grendstad og Selbusjøen på den andre siden av åsen. Der tar du til høyre og følger RV704 og skilting mot Heimdal. Passerer Brøttem og Hyttfossen. Her nede er det omtrent ingen biler, øde, fin asfalt, landlig. Drømmeforhold for sykkel. ( se bildene under).

2013-07-01 13.51.51 (768x1024)2013-07-01 13.58.28 (768x1024)2013-07-01 13.59.45 (768x1024)

Ved Tanem tar du av mot Klæbu. Før du kommer til Klæbu kommer det nok en bratt knekker opp forbi skolen. Deretter kommer du ned på samme vei som du kom til Klæbu og kjører den tilbake. Før du kommer til Bjørkmyr må du opp den siste harde bakken opp mot rundkjøringen Bjørkmyr/Bratsberg. Etter dette er det lange flater bortover Bjørkmyr hvor man kan få skikkelig god fart tilbake til startpunktet på Blakli. Under ser du løypeprofil fra start på Blaklikrysset nedenfor kunstgressbanen på Utleira.

STBIK15blakli

 

KORTERE RUTE

Alternativ rute som er litt kortere, ca 39km er at du ikke tar av til venstre opp Ståggånbakkene, men fortsetter rett fram, og ned de bratte bakkene mot Svean bad. Etter nedkjørselen her blir det noen lange og svakt stigende strekker. Her er det særdeles lite biler og strøken asfalt. Etter hvert tar du til høyre i krysset og kjører den samme riksvei 704 retning Heimdal og sykler opp mot Tanem, hvor du igjen svinger til høyre på Tanem, ned mot Klæbu og tilbake mot Bjørkmyr. (se blåstripet linje på kartet)

Eller en annen tøff variant på ca 40km er å kjøre opp Ståggån-bakkene og ned til Grendstad, Hyttfossen og videre retning Tanem, men at du etter hvert tar av ned til høyre mot Svean. Da får du en ny skikkelig bratt, tøff bakke opp mot Ståggån-krysset før du kjører ned til Klæbu og mot Trondheim igjen.

GSG teambekledning for lag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *