Geiranger – Dalsnibba

Klatringen fra den berømte Geirangerfjorden og opp til utsiktspunktet på Dalsnibba er både lang og hard, men går i de aller vakreste omgivelsene av landet vårt. Mektige fjellandsskap omringer Geirangerfjorden og når du stiger opp veien derfra retning Strynefjellet og Dalsnibba får du et herlig skue utover!

Dette er en definitivt en av de hardeste klatringene på sykkel på asfaltert vei med landeveissykkel i Norge, og definitivt et av de mest spektakulære naturopplevelser i Norge.

Som du ser på illustrasjon lenger ned på siden peker grafen i samme trend som Ventoux og Tourmalet, de to kanskje tøffeste fjellpassene vi kjenner fra Tour de France. En liten forskjell er at klatringen til Dalsnibba har noen parti hvor du får gode pauser i flatere terreng. Mont Ventoux, Tourmalet og Col du Madeleine for eks. er mer jevne hele veien opp.

GSG teambekledning reklamebanner

45728928
Her nede i dalen ved fjorden ligger Geiranger. På motsatt side ser du hårnålsvingene opp Ørneveien. Klatringen opp mot Dalsnibba går rett opp fra vannet og hitover, og videre oppover.

Nibberittet 5 Nibberittet4

Nibberittet 6

45729707
På den siste del av klatringen her, opp fra Djupvatnet og Djupvasshytta og til toppen.
45729207
Veien snirkler seg i svinger i bergsidene. Noen parti på veien er ikke veldig bratte.
45729092
På toppen og parkeringsplassen helt oppe på Dalsnibba
45729144
Fabelaktig utsikt på en klar dag fra toppen. Norge fra sin beste side.

LINK TIL NIBBERITTET – Fra fjord til fjell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *