Col de Vence

SAM_1075 (1000x277)

I nærheten av Nice på den franske riviera ligger klatringen opp til Col de Vence., som har en topphøyde på 963 meter over havet. Tar du turen hit opp fra kyststripen nede i Nice, eller Cagnes sur Mer som ligger nærmere så må du altså opp knappe 1000 høydemeter. Denne stigningen begynner ved Cagnes sur Mer langs havet.

Dette er et fjellpass som gir et fantastisk skue når du kommer helt opp på toppen. Du ser utover det blå havet og kyststripen.

Det er fra kystsiden at denne klatringen er noe å særlig å snakke om i attraktiv forstand. Fra den andre siden retning Greolieres og evt. helt ned mot Pont de Loup er det mye skog og ikke særlig spektakulært. Dersom du er på sykkel i dette området anbefales det å legge inn Col de Vence på din rute, men helst fra den siden som presenteres her.

KART

SAM_1068 (700x525)
Toppskiltet. Rett bortenfor får du en fabelaktig utsikt.
SAM_1074 (700x525)
Storslagen utsikt over hele regionen fra veien opp til toppen.
SAM_1071 (1000x750)
Flott utsikt fra toppen mot Nice, Antibes og Cannes områdene på den franske riviera. Herfra og ned mot Cagnes sur Mer og Nice er det 1000 høydemeters nedkjøring!
En anbefaling når du skal denne ruten er å sykle innom St Paul de Vence på vei opp eller ned. Dette er en liten landsby på en bergtopp, og en av Provence store attraksjoner.
En anbefaling når du skal denne ruten er å sykle innom St Paul de Vence på vei opp eller ned. Dette er en liten landsby på en bergtopp, og en av Provence store attraksjoner.

Se forøvrig reportasjen fra en sykkeltur undertegnede hadde her sommeren 2013.  Da får du se Col de Vence innbakt i en kjempefin sykkelrute i regionen. Det eneste minus var at jeg kom inn fra motsatt side, så hvis jeg skulle syklet samme rute en gang til ville jeg syklet motsatt vei slik jeg har presentert her.

provenceGSG teambekledning for lag

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *