Enebakk rundt, stor runde 110 km

Gode forslag til langturer for sykkel på landeveien i Oslo-distriktet finnes det endel av. Her har du en rute som kan betegnes som en utvidet runde av den mer klassiske Enebakk rundt. Dette er en god sykkeltur med mange flate herlige partier som innbyr til stor fart. Kan kategoriseres som ganske lett langtur siden du ikke får de helt store klatringene her, men derimot mye bølget landskap og noen knekkere her og der.

GSG teambekledning for lag

RUTEN

Oslo-Ski-Tomter-Ytre Enebakk-Enebakk-Flateby-Strømmen-Oslo

ca 110 km

KLIKK for å åpne kartet til denne ruten. Akkurat mellom Strømmen og Oslo finnes det flere muligheter alt ettersom hvor i Oslo du skal til slutt.

Veien går fritt uten kryss. Her passeres den gamle sjømannsskolen på vei opp. Her er strekningens eneste avkjørsel, men forkjørsretten gjør at det er bare å dundre på videre. Rett etter Sjømannsskolen kommer en litt brattere kort seksjon av bakken som kan rive litt ekstra hvis du allerede er helt på grensen av surhetsterskelen!
Ruten kan du velge å begynne på to måter, enten ved å ta den kjente STRAVA klatringen Kongsveien opp forbi den gamle sjømannsskolen, eller rulle rolig langs fjorden på sykkelveier retning Hvervenbukta og gamle mossevei. Uansett ekstra smart på langtur å begynne piano, slik at du blir ordentlig varm før du evt. øker tempo og drar på litt.
Her på Hvervenbukta/Gamle mossevei er det tid for å skru opp farten litt. Veien utover her er glimrende for landeveissykkel!
Her på Hvervenbukta/Gamle mossevei er det tid for å skru opp farten litt. Veien utover her er glimrende for landeveissykkel!
SAM_1898 (800x533)
Gamle mossevei og de lange flotte strekkene langs Gjersjøen. Strøkent! Bare følelsen du får av å dra på litt her er nesten verdt turen synes jeg.
Geir hadde temposykkel på dagens tur og drar på ordentlig langs Gjersjøen. Bare å legge seg tett på hjul. Lett å bli ivrig når man har friske ben og det er tidlig på turen med slike forhold som det er her ute.
Geir Ironman Glesnes hadde temposykkel på denne turen og klemmer på ordentlig langs Gjersjøen. Da er det bare å legge seg tett på hjul og prøve å skjule seg for luftmotstanden. Lett å bli ivrig når man har friske ben og det er tidlig på turen med slike forhold som det er her ute!
SAM_2149 (800x528)
Etter Tusenfryd og i rundkjøringen ved Vinterbro-krysset, tar du til venstre og etterpå rett fram opp Myråsdalen-Kveldroveien. Her møter du noen knekkere hvor du må jobbe deg over noen bakketopper. Pulsen kan fort stige endel her. Etter dette følger du skilting mot Ski.
Retning Ski her, bredere vei og mer biler, men god skulder langs veien og veldig trygt i forhold til bilene.
Retning Ski her langs rv154, bredere vei og mer biler, men god skulder langs veien og veldig trygt i forhold til bilene. Fortsett mot Ski på fv35/Nordbyveien og følg denne rett fram gjennom Ski.

 

Fra sentrum i Ski fortsetter du på Kirkeveien helt opp til rett etter kirken på høyre side hvor du tar av til høyre, skilt til Kråkstad. Da befinner du deg på Løkenveien, fv29. Denne er glimrende for sykkel. Følg så denne videre inn i Tomterveien som tar deg helt til Tomter. Bølgende landskap, rolige omgivelser og god asfalt preger veiene her. Kanonføre ville skifolk sagt. ENJOY!

 

frontbanner sykkel (2)

SAM_2158
På Tomter tar du til venstre og følger rv 120, Enebakkveien mot Ytre Enebakk.
SAM_2160 (800x515)
Etter dette blir det å følge samme vei videre, rv120 Lillestrømveien og gjennom Enebakk. Gode veier som innbyr til herlige tempodrag på de fine flatene her ute. Noen stigninger er det også som kjennes i bena, men ikke særlig bratte. Til høyre i horisonten ser vi Øyern.
SAM_2163 (800x533)
Tommy ser ned i asfalten, krummer nakken og gir gass her med vafler fra Shell i Flateby som motivasjon. Kommer du dit har du vært på veien i ca 7mil. Vi la inn vår matpause der på dagens tur.

Etter Flateby blir det å dundre videre samme vei i bølget landskap mot Fjerdingby og Strømmen. Her er det gøy å gi full gass på de ganske lettkjørte partiene. Derfra er det fint å sykle fv353 forbi Lørenskog og Karihaugen og ned mot Furuset.

Så kan det være smart å avslutte med en rolig mil med litt høyere frekvens. Da får du vasket ut en del slagg fra bena og restituerer deg raskere til neste økt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *