Grefsenkollen opp på sykkel, 3.9km

Starten er i midten av dette krysset hvor Lettvintveien kommer inn i Kjelsåsveien. Med Strava som referanse.
Starten er i midten av dette krysset hvor Lettvintveien kommer inn i Kjelsåsveien. Med Strava som referanse.

 

Grefsenkollen opp er en strekning som er svært mye brukt til intervall, styrke og bakketrening på sykkel i Oslo. God asfalt, svært lite biler og jevne stigninger er gode komponenter hvis man skal trene intervall på sykkel.

 

Mange velger å sykle drag helt fra bunn (Skeidbanen) og opp til restauranten på Grefsenkollen. 3,9 km.  Det mest vanlige for mosjonister er vel tider mellom 12 og 17 minutt, alt avhengig av form, alder, utstyr, kroppsvekt osv. Jeg mener at du skal regnes til å være i svært god fysisk form dersom du klarer det under 12 min. Aktive syklister kan presse disse tidene godt under 10 min. Her er Strava segment for klatringen fra Skeidbanen og helt opp til toppen på Grefsenkollen.

Stravalink1

Stigningprosenten i Grefsenkollen, fra Skeidbanen og opp er på gjennomsnittlig ca 6.5%.
De aller bratteste delene får du i bakken rett før du kommer til opp til akebakken, og i den lille knekkeren helt på toppen.

KLIKK HER for link til ekstern kart over denne strekningen. Liten markering også i krysset ved Lachmannsvei. 

GSG teambekledning for lag

Her går du inn i den bratteste bakken i første halvdel av stigningen.
Her begynner Grefsenkollveien, og da går du inn i den bakken som jeg vil påstå er den hardeste i hele stigningen. Bakken helt på toppen er også like bratt, men kortere.

 

Noen små parti på stigningen opp til Grefsenkollen skal være rundt 10% på det bratteste.  Det er altså derfor noen parti som er ganske bratte, mens det er også noen små parti som er helt flate hvor du kan få litt pause.

 

Ved Akebakken får du en ørliten flat pause før det fortsetter opp i en ganske bratt og seig bakke forbi terrasseblokkene.
Ved Akebakken får du en ørliten flat pause før det fortsetter opp i en ganske bratt og seig bakke forbi blokkene.

INTERVALLER FRA LACHMANNS VEI

Den mest populære treningsformen i Grefsenkollen er å kjøre flere drag fra krysset Lachmannsvei/Grefsenkollveien og opp, siden det er her det er aller minst trafikk. Tar du tiden er det stillestående start fra busskiltet i nevnte kryss, og opp til passering av skilt på toppen som gjelder.

SAM_1546 (1000x591)
Starten på «intervallstrekket» mellom krysset Lachmannsvei/Grefsenkollveien og toppen.

 

Mosjonister bruker gjerne mellom 5 og 8 minutt på dette strekket, som er på ca 1,85km. De som er aktive syklister presser tidene langt under 5 minutt. Rekorden fra Strava er på 3.44 (juli. 2018), satt av Carl Fredrik Hagen. Da med nesten 30km/t i snittfart. Ufattelig sterkt. Her kan du se link til segmentet fra Strava på dette prestisjefylte strekket.

Stravalink2

SAM_2053SAM_1551SAM_1553

SAM_1554 (1000x667)
Den lille knekkeren helt på slutten rett før mål har kanskje det aller bratteste partiet, men det er kun en kort bakke og her er det bare å gi jernet før mål.
SAM_1555 (1000x667)
Målgang rett ved inngangen til parkering helt på toppen.
SAM_1863 (800x485)
Grefsenkollen med sin fantastiske utsikt og restaurant på toppen. For den som kan ta seg tid til en liten pause i treningsøkten kan en is eller cola ute på Grefsenkollen være et berikende øyeblikk:-)

GSG teambekledning reklamebanner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *