Col de Granon

Col de Granon er et 2 413 moh. høyt fjellpass i de franske Alpene. Passhøyden ligger i Département Hautes-Alpes.

To veier fører opp på fjellpasset. Fra sør går veien 234T fra Saint Chaffrey, strekningen er 11,5 km lang og stigningen i snitt er rundt 9 % opp. Fra øst går det en ikke-asfaltert militærvei opp til passet som med utgangspunkt i Val des Prés. Denne stiger knapt 7 % i snitt over 15,3 km.

Fjellpasset var målgangssted for en klatreetappe under Tour de France 1986. Strekningen ble da plassert i Hors Catégorie, den hardaste kategorien. Eduardo Chozas vant den etappen. Col de Granon var lenge det høyeste målstedet for en etappe i Touren inntil Col du Galibièr for første gang ble brukt som målgangssted i 2011. En årsak til at Granon ikke har vært brukt mer i Touren er nok at det kan bli liten plass for det store sirkuset på den lille parkeringsplassen på toppen for målgang. SIden det ikke er asfaltert vei på østsiden egner fjellpasset seg heller ikke for passering der oppe.

KART

teambekledning du blir stolt av

Saint Chaffrey – Col de Granon

col de granon

  • Gjennomsnittlig stigningsprosent: 9.2 %
  • Lengde på stigningen: 11.5 km
  • Starthøyde: 1360 moh
  • Topphøyde: 2413 moh
  • Høydemeter stigning: 1071 m
  • Maks stigningsprosent: 10.6 %

 

Her har du en video som viser et sammendrag fra en etappe i Haute Route, som er et etapperitt for mosjonister. Videoen er fra klatretempo opp til toppen av Col de Granon.

valget er enkelt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *