Superbagnères

Det franske skistedet Superbagnères ligger på en høyde på 1800 meter over havet. Stedet ligger i fjellet ovenfor Bagnères de Luchon i department Haute-Garonne i Midi-Pyrénéeregionen.

For syklister er som regel de store minnene herfra knyttet til den spektakulære utsikten fra hårnålssvingene i den siste tredel av klatringen. Omgivelsene kan ta pusten fra deg med de enorme snøkledde fjelltoppene omkring.

Bagneres de Luchon, byen nede i dalen er omringet av mange høye fjelltopper rundt 3000m og er kanskje sånn sett den mest sentrale byen i Pyreneene, med størst antall start og målgang for etapper i hele TDF historien. Det kan du lett forstå når den er omringet av store fjellmassiv på alle kanter.

Col de Peyresourde, Port de Balès, Superbagnères og Col de Portillon sykles alle fra Bagneres de Luchon. Og i umiddelbar nærhet finner du også Col de Portet de Aspet.

På sykkelen fra Bagnères de Luchon er klatringen opp til skisenteret 18.5 km med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 6.3%.  Det er flere korte strekker over 10%. Du stiger 1170 høydemeter. De første 2 km er rimelig flate, og drar ned snittprosenten betydelig, så dette må tas med i betraktning når du skal vurdere hvor tøff denne stigningen er. Dette er ikke noen lett klatring, men tilhører den tøffeste kategorien.

Denne toppen har vært brukt som målgang i Tour de France endel ganger.  Det er en vakker klatring med mye spennende utsikt mot fjellheimen omkring.

KART

GSG teambekledning for lag

Bagnères de Luchon – Superbagnères

  • Gjennomsnittlig stigningsprosent: 6.3 %
  • Lengde på stigningen: 18.5 km
  • Starthøyde: 630 moh
  • Topphøyde: 1800 moh
  • Høydemeter stigning: 1170 m
  • Maks stigningsprosent:  12% / ved 3 og 14 km

 

VIDEO

Under ser du noen videoer. Dette er videoer fra Youtube, og BHXBLOGG er ikke på noe som helst måte koblet til disse eksterne videoene, men vi gjør disse tilgjengelig for deg her istedet gjennom Youtube-plugin, for at du selv leter etter dem på Youtube.

Bruk et par minutt til å se en videosnutt fra en rask nedkjøring fra Superbagnères. Her får du se hvilken enorm utsikt over fjellheimen du har herfra.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *