Sørum og Ullensaker TOUR, ca.100 km

Sykkeltur på landsbygda er herlig. Fine veier, lite biler og småkupert, lett, bølgende landskap innbyr til god fart og herlig flyt på sykkelen. Her har du en skikkelig landeveisrunde nord for Oslo langs åkrer og bondegårder. Min presentasjonen av denne runden starter ved Åråsen stadion i Lillestrøm. Dit kan du komme fra mange kanter så jeg har valgt å droppe rutevalg dit ut. Tur/retur Lillestrøm fra Oslo skal være rundt 4 mil. Dersom Oslo er utgangspunktet blir derfor denne runden ca 10 mil.

Det er mange strålende parti å sykle på her med både svært god asfalt og lite biler. På de mest trafikkerte strekkene er det kjempefin sykkelvei ved siden av for de som ønsker dette, og farten kan holdes høy der også for det er god asfalt.

KLIKK HER for å åpne et stort eksternt kart med zoom.

62 km er denne runden når du starter ved Åråsen Stadion i Lillestrøm. Sykler du Oslo-Lillestrøm tur retur i tillegg blir dette fort en 10 mils tur. Klikk for stort kart og zoom.

GSG teambekledning for lag

Rutepresentasjon

Fra Åråsen stadion tar du fv382 (Rolf Olsens vei) mot Leirsund.

SAM_1842 (600x400)
fv382 (Rolf Olsens vei) mot Leirsund. Perfekt asfalt og flatt landskap. Sykkelveien på siden er også bred og helt strøken som en flystripe.
  • Etter passering av Leirsund tar du til venstre opp en bratt knekker fv259 (Gauteidveien) retning Frogner.
SAM_1848 (600x400)
Her ser vi oss tilbake på en bratt knekker som er starten på fv259 (Gauteidveien), når du kommer fra Leirsund hit, og har tatt av i krysset der nede.
SAM_1855 (600x400)
Langs fv259 (Gauteidveien). Lettkupert bølgende landskap og kjempefine veier for sykkel.
Når du kommer til rundkjøringen på Haldenveien rv171 tar til høyre retning Sørumsand og kommer etterhvert til det lille tettstedet Lørenfallet.
Når du kommer til rundkjøringen på Haldenveien rv171 tar til høyre retning Sørumsand og kommer etterhvert til det lille tettstedet Lørenfallet.
SAM_1861 (600x400)
Fint langs Haldenveien. Trafikken er ørlittegrann større her, men det er også verd å merke seg at sykkelveiene på siden av veien er i glimrende stand hele veien. Ser mange landeveissyklister som også bruker disse.
  • Når du kommer til  Lørenfallet tar du til venstre fv257 opp Egnerveien.
2014-04-23 19.32.59 (600x450)
fv257, Egnerveien. Lettkupert landskap, noen sugende bakker. Veldig lite biler hele denne veien. Asfalten her er ikke helt strøken, men funker fint.
  • Du fortsetter på Egnerveien helt fram til fv450, gamleveien mellom Kløfta og Kongsvinger hvor du tar til venstre. Etter en litt saftig stigning kommer du så til Borgen hvor du tar broen over motorveien og fortsetter på fv458 (Åsveien) nordover.
fv458
Drømmeforhold for sykkel på fv458, Åsveien nordover retning Jessheim.
  • Du tar til venstre og følger fv458 på Ekornrudveien videre før du kommer til inn på rv174, Algarheimsveien rett øst for Jessheim. Her snur du ned igjen til venstre nesten med en gang og tar fv457 tilbake mot Kløfta. Disse veiene er her oppe er helt strålende for sykkel.
fv457 fra Jessheim og sørover retning Kløfta er virkelig en nytelse. Du ser Kløfta med den hvite kirken bak der.
fv457 fra Jessheim og sørover retning Kløfta er virkelig en nytelse. Lite biler, strøken landevei. Du ser Kløfta med den hvite kirken bak til høyre der.
SAM_1968 (800x533)
Dette er noe de fleste landeveissyklister får vann i munnen av. Sol og perfekte, omtrent bilfrie veier, som langs fv457 sørover mot Kløfta.

reklamebanner 2

  • Når du kommer tilbake til fv450 tar du til høyre mot Kløfta og ruller gjennom jernbanetunnelen før du tar til venstre på gamle Trondheimsveien som du følger hele veien fram til Skedsmokorset. Denne er flat og fin helt fram til Frogner, og er du heldig med litt medvind her får du ordentlig flyt og stor fart på sykkelen.
  • På Skedsmokorset kan du ta til venstre ned rv120 mot Lillestrøm. Der er det bare utforkjøring nedover. Da har du fått deg en herlig runde på landsbygda nord for Oslo. God tur!

reklamebanner 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *