Bakketempo i Trondheim! Ila-Ferista-Skistua, 7.85km

Denne ruten går fra Ila og opp til Skistua i Trondheim. 7.85km. Stigning totalt 418 høydemeter. Stigningsprosent i snitt: 5,3 %. Aller brattest er det rett etter du passerer 7 km mot toppen, hvor det bikker over 9% på det verste.

Her kan du åpne eksternt kart for gjeldende trasè. Det er lagt også inn en markør i Fjellseterveien ca der ferista er, for de som tenker kjøre intervaller derfra.

Denne ruten er veldig fin for bakketrening. Start i Ila, Vestoppfarten (Roald Amundsens vei), gjennom Elsterparken og forbi Sverresborg museum. Til høyre i lyskrysset ved Byåsen butikksenter. Bakkene hele veien opp fra Ila til Skistua er lange og seige, men ikke kjempebratte, så det går an å ha jevnt brukbart tempo. Det gjelder å finne jevn behersket fart så man ikke får for mye syre i bena tidlig. Husk at du får ikke noe særlig pause på denne turen opp, for det er bare motbakke omtrent hele veien. Det er svært lite mulighet for å hente seg inn igjen med mindre du slakker kraftig ned på tempo.

 

Lange seige bakker oppover gjennom skogen mot Skistua
Lange seige bakker oppover gjennom skogen mot Skistua

 

Her ser du Strava segmentet for denne klatringen helt nede fra Ila og opp til Skistua. Det er noen meget sterke tider her:

Strava Ila Skistua

 

Målgang oppe på skistua. Det er markert strek i bakken.
Målgang oppe på skistua. Det er markert strek i bakken.

 

Se hele strekket på video som viser et rekord-drag under 17 min på dette strekket.

 

Ferista – Skistua

Her har du den siste halvdel og den mest attraktive delen av klatringen opp til Skistua som har vært omtalt i denne artikkelen. Dette er strekningen hvor mange ivrige syklister i Trondheim kjører bakkeintervaller og konkurrerer på tid. Her er det ferre biler og roligere omgivelser.

Ferista som du finner på veien et godt stykke opp i Fjellseterveien ovenfor Byåsen butikksenter er starten, og målgang er oppe på Skistua.
Ferista som du finner på veien et godt stykke opp i Fjellseterveien ovenfor Byåsen butikksenter er starten, og målgang er oppe på Skistua.

 

Veien opp er 4.3 km lang, og stigningen er 6% i snitt. Stigningen er ganske så jevn, men bølger litt i forhold til hvor bratt det er. Det blir spesielt litt brattere når du nærmer deg toppen.

Her har du Strava link til dette segmentet hvor du kan konkurrere på tider.

Ferista Skistua Strava

Her diskuteres det fram og tilbake rundt denne på TERRENGSYKKELFORUMET. Her finner du det meste du trenger å vite om tider og snakk rundt denne klatringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *