Ranheim-Hommelvik-Selbustrand-Tømra-Hell-Ranheim, ca 100km

Trondheimsregionen har mange gode muligheter for sykling. Leter du etter en god og lang sykkelrute i Trondheim og omegn, da er dette et bra forslag. Dette er en real langtur som er kjempefin for sykkel ved Trondheim. Den er ca 102 km lang. Egner seg godt for landeveisykkel. Asfalt hele veien. Ruten er: Ranheim(Trondheim) – Vikhammer – Malvik – Hommelvik – FV963 – Mostadmark og Vennafjell/Foldsjøen – Selbustrand – Tømra – Hell – Hommelvik – Ranheim (Trondheim).

Selbustrand
Her kan du se kart for ruten. Klikk for å åpne stort kart med zoom.

Her får du en langtur som har en løypeprofil med god variasjon. Det er mange lange herlige flater som er perfekte for gruppesykling og det er varierte stigninger, noen bratte korte og noen lange seige bakker. Fine omgivelser og for det aller meste ypperlige asfaltforhold og lite trafikk. Du har også sykkelstier som alternativ på de partiene hvor det er mest biler hvis du foretrekker dette.

selbu2
Her starter min presentasjon av denne runden helt i utkanten av Trondheim retning nord. Denne rundkjøringen er rett ovenfor Ranheim, med avkjørsel mot Reppe og Vikåsen. Her skal du rett nedover FV950 retning Vikhammer.
Langs Trondheimsfjorden mellom Trondheim og Hommelvik er det stort sett jevne flater og gode veier. Gode sykkelstier også for de som velger å bruke disse. Det er forholdsvis lite trafikk her på "gammelveien" retning Hommelvik.
Langs Trondheimsfjorden mellom Trondheim og Hommelvik er det stort sett jevne flater og gode veier. Gode sykkelstier også for de som velger å bruke disse. Det er forholdsvis lite trafikk her på «gammelveien» retning Hommelvik. Her ser du Vikhammer like utenfor Trondheim.
selbutur1
Her i Hommelvik skal du opp til høyre med en gang, opp FV963 mot Selbustrand. Da går du rett inn i noen tøffe stigninger med mange parti over 7% stigning, og maks 12%. Du skal totalt opp 420 høydemeter før du er på det øverste punktet. Du får flere pauser underveis med flatere parti.
Slik ser det ut hvis du snur deg og ser deg tilbake på veien forbi sjøen
Slik ser det ut hvis du snur deg og ser deg tilbake på veien forbi Foldsjøen når du kommer fra Hommelvik og opp hit. Her har du lagt bak deg tøffe stigninger. Her oppe er det svært lite biler.
Veien mellom Hommelvik og Selbustrand preges av bakker, svinger og litt halvbra asfalt. Men som du ser finnes det lange flate strekk og god asfalt
Veien mellom Hommelvik og Selbustrand preges av bakker, endel svinger og noen steder litt halvbra asfalt. Men på siste halvdel er det ny asfalt på omtrent hele veien. Spesielt hele nedkjøringen til Selbustrand har fantastisk god vei fra denne siden og det er ikke minst derfor at det kan være smartest å kjøre ruten denne veien og ikke motsatt. Det er 4 ferister oppe i høydene mellom Hommelvik og Selbustrand.
Fantastisk å sykle fra Selbustrand og mot Tømra. Her er det drømmeforhold for sykkel og god fart.
Her har du kommet ned til Selbustrand etter noen lange, bratte og flotte nedkjøringer. Etter å ha hatt en pause for bena i bakkene ned hit er det en fantastisk å sykle fra Selbustrand og mot Tømra. Her er det drømmeforhold for sykkel og muligheter for god fart.
selbu6
Her er du i gang med stigningen fra Tømra. Det stiger totalt ca 200 høydemeter før du når toppen her. Stigningsprosent over 7% enkelte partier.
selbu9
Lange flate strekk fra Elvran mot Hell innbyr til god fart på sykkelen.
selbu8
Her ser du tilbake ned mot Hell, og den ganske tøffe stigningen som begynner der nede og opp mot Gjevingåsen. Her stiger du omlag 100 høydemeter før du etterhvert ruller ned mot Hommelvik.

Noen alternativer:

Du kan fint komme inn på denne ruten ved å sykle inn på den via Jonsvatnet og opp derfra til høydene mellom Hommelvik og Selbustrand. Da må du ha terrengsykkel for det er grusvei på strekningen fra Jonsvatnet og opp til der du kommer inn på denne ruten. Gruspartiet er ikke kjempelangt (ca12km), så det er naturligvis mulig å kjøre dette på landeveissykkel også. Noen ferister og litt bakker er det dog. HER KAN DU SE KART FOR DEN DELEN SOM ER GRUSVEI.

Du kan også velge å utvide turen med å sykle helt inn til Selbu sentrum når du kommer til Tømra. Det er 9km fra Tømra til Selbu sentrum (t/r 18km). Da får du gode muligheter til å ta deg en skikkelig stopp og en god matbit i Selbu og du får sykle enda lenger langs den idylliske Selbusjøen.

IL Stjørdals-Blink sykkel arrangerer årlig et sykkelritt i denne runden, som heter SELBU RUNDT. Her kan du komme til deres hjemmeside og klikke deg fram til det rittet.

reklamebanner 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *