Bakketempo i Oslo, Gressbanen-Tryvann! 5,6km

Bor du i Oslo behøver du ikke reise langt for å få prøvd deg i lange jevne bakker med bra stigningsprosent. Holmenkollen, Frognerseteren og Tryvann handler ikke bare om skiturer på vinteren, men syklister trener mye i bakkene opp dit på sommeren. For mange er dette 5,6 km lange strekket fra Gressbanen og opp til Tryvann et populært sted å måle tider og krefter mot andre. Og ikke minst konkurrere mot seg selv og prøve å forbedre sine tider. Ruten opp er en real klatring som preges av kontinuerlige motbakker og du får i grunnen ganske lite pusterom, selv om det finnes små partier som er litt enklere enn andre.

Gressbanen Tryvann
Syklister på vei opp svingen ovenfor Holmenkollen t-banestasjon og opp forbi restauranten. Serpentinsving alà Alpe d Huez! Den lille knekken i svingen her kan kjennes litt ekstra i bena når du er på vei opp denne lange Oslo-klatringen.

 

Mosjonister og aktive syklister ses hyppig i bakkene opp forbi Holmenkollen og retning Tryvannstårnet.

Startpunkt på klatretrasèen mellom Gressbanen og Tryvann er krysset der Lybekkveien kommer inn i Holmenkollveien (med Strava som referanse). Dette ligger ca90 meter ovenfor lyskrysset ved Gressbanen, dvs det store idrettsanlegget hvor Ready bandyklubb har sin hjemmearena på vinteren.

tryvann

Distansen opp til Tryvann er 5.6 km, og stigningsprosent i snitt er 6,7%. Det er ikke dårlig. Høydemeter stigning totalt er nært 375 meter. Stigningen er ganske jevn.

TRYKK HER for å se et kart som viser veien opp.

Lange dryge partier oppe i høydene over Oslo by. Tøffe jevne partier opp her fra Holmenkollen kapell og forbi Midtstuen hoppbakke.
Lange dryge partier oppe i høydene over Oslo by. Tøffe jevne partier opp her fra Holmenkollen kapell og forbi Midtstuen hoppbakke.
2014-04-28 19.52.49 (800x465)
De fleste som er på vei opp her med sykkel har mer enn nok med å konsentrere seg om tråkket og surhetsterkselen. Nytelsen er ikke kjempestor her så den gode utsikten får man nyte mer av senere.

 

Angående rekorder opp her, leder proffrytter Andreas R. Leknessund pr jan 2023  på Strava, med tiden 12min,31sek. Snittfart på 26,8km/t. D

Det er bare å prøve seg på den tiden:-) En vanvittig sterk tid.

For damer er rekorden på 16min23sek (pr jan 2023).

Her er link til Strava sitt segment på denne klatringen.

Stravalink3

GSG teambekledning reklamebanner

Målgang oppe på Tryvann ved parkering forbudt skiltet i toppen av stigningen.
Målgang oppe på Tryvannstårnet ved parkering forbudt skiltet i toppen av stigningen før det flater ut.

 

Et tips å ta med seg hvis du skal legge Tryvann inn i ruten på sykkelturen. Ta med en lettvekt vindjakke eller noen løse armer og ben i baklomma. Det kan fort bli veldig kaldt å kjøre ned den lange nedkjøringen etterpå!

Forøvrig ligger denne klatringen nærliggende til Sørkedalsrunden, så den kan være fin å kombinere med en tur der, så får du både litt klatring og fart på store flater.

GOD TUR!

2014-04-28 19.31.33 (800x548)
Å rulle ned de øverste bakkene for ta seg noe å drikke på Frognerseteren er vel heller ikke å forakte etter klatringen til Tryvann!

Sportshals front reklame-page-001 (1)fotballetikett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *