På sykkel langs Gardasjøen

Mai, 2014: I går kveld kjørte vi noen timer ned fra alpene og mot Gardasjøen ved storbyen Verona. Vi skulle til Riva del Garda, feriebyen som ligger helt i nordspissen av denne gigantiske innsjøen. Det var krunglete å kjøre seg fra Bormio og hit. Vi måtte blant annet over Passo Tonale og et annet fjellpass så det var mye opp og ned og utrolig mye svinger og nedoverbakker. Her kommer en bildeblogg fra dagen ved Gardasjøen.

SAM_2744 (800x213)
Morgenstemning på Gardasjøen utenfor hotellet vårt. For de som så bildene fra gårsdagens kalde eventyr på Passo Stelvio opp mot 2800 meters høyde ga dette store kontraster. Noen timers nedoverbakke-biltur ned hit gjorde susen, og palmer og seilbåter åpenbarte seg. Gardasjøen på en varm soldag må være noe av de vakreste steder som finnes. Her er et panoramabilde fra bryggene ved hotellet.

BHX blogg Giro d Italia

SAM_2783 (800x600)
Jeg tok meg en liten spasertur etter en tidlig frokost for å knipse noen bilder langs stranden. Noen svaner pusser fjærene og gjør seg klar til en ny dag. Vi også skulle etterhvert gjøre oss klare for litt mer fysiske aktiviteter enn å spise croissanter og drikke capuchino. Ingen grunn til å ligge på latsiden når tre kompiser er på sykkelferie.
SAM_2786 (800x600)
Hotellet med uteservering rett ved Gardasjøen gjorde godt etter en frossen sykkeldag på iskalde Stelvio i går. For de som skal ned hit senere, Hotell Bellariva i Riva del Garda anbefales!
SAM_2800 (800x600)
Jeg og Tommy hadde planlagt en 10 milstur langs Gardasjøen og en runde oppe i fjellene på venstre side i dette bildet, tilknyttet Monte Baldo. Vi kjører sørover her. På denne østsiden av Garda er det utrolig gode veier for sykkel. Flatt og oversiktlig. På andre siden er det veldig masse tunneler og derfor ikke egnet for sykkel.
SAM_2815 (800x600)
Landeveissykling i slike omgivelser og veiforhold er noe helt for seg selv. Tommy suser forbi italienske badenymfer og dyre seilbåter langs Gardasjøen i stor fart. Lite risiko med å ligge tett på hjul når veien er så strøken.
SAM_2823 (800x600)
Lunch i Torri del Benaco. Viktig å nyte det italienske kjøkken! Energibarer og havrekjeks fra sykkellomma smaker ikke alltid like godt.

SAM_2843 (800x600)

SAM_2848 (800x600)
Bilde fra sykkelen opp dagens klatring til San Zeno di Montagna. Etter den første dagen vi hadde, med den utrolig tøffe klatringen opp Passo del Mortirolo ved Bormio føles det meste flatt etterpå, så denne var ikke mye å snakke om. Fotografen sluntret med fokus her.
SAM_2862 (800x600)
Tid for ny stopp. Kosetur dette. Herlig med italienske serveringssteder, for man er hjertelig velkommen til å bære sykkelen inn på spiseområdet og sette seg ned i sykkelklær.
SAM_2868 (800x600)
Italiensk is og Cola….smaker godt. Utsiktsted dette. Heldigvis plass til litt mer enn sykkelhjelmer og sykkelhansker på bordet.
SAM_2872 (800x600)
Det begynte å regne litt da vi kjørte tilbake. Ferdig med turen her. Leiesykkelen fra Kemo, som vi leide i Bellagio/Como som vises her har vært veldig bra.
2014-05-28 11.42.37 (1) (537x800)
Geir valgte å droppe sykkel idag, til fordel for løping og svømming. Han trener til Norseman og Ironman konkurranser og trenger å ha økter der også. Det ble løping på dagtid, og svømming på ettermiddagen.
SAM_2875 (800x600)
Geir er akkurat ferdig med dagens svømmetrening i Gardasjøen her.

Tommy Hansens refleksjoner fra dagen på Gardasjøen

Ja så var det dagens cykeltur. Idag på mestadels plan mark, väldigt behagligt som omväxling – fast i en rasande fart. Norrmännen använder ordet «kosetur» och så vitt jag förstår betyder det full gas. Det har det nämligen varit varje gång det har sagts.
Vyerna runt Gardasjön är storslagna, filmiska. I solsken och behaglig vind susade vi fram till botten av en stigning där vi stannade för lunch. Jag åt överraskande nog för mycket. Det skall sägas att man kan sin pasta här.
Stigningen till utsiktsplatsen gick smidigt i jämförelse med tidigare dagar – San zeno di Montagna hette det – och jag kände mig som en giroryttare tills kollegan la in en högre växel.
Behaglig väg tillbaka, dock i sluttningar som fick en att gispa efter andan, cykla upp där, den vägen vi tog ner är inget för pysar.
På bilderna syns utsikten och ett fipplande med kameran samt ett träd man ser överallt här nere. Jag kan inget om träd men ett poetiskt och litterärt ofta använt dito heter poppel – alltså, här en av dessa eviga popplar.
Bon giorno, eller något

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *