Le Bourg d`Oisans – Sykkelmekka i de franske alper

Alpe d Huez 2
Le Bourg d`Oisans ligger vakkert til i alpedalen omkranset av de mektigste fjellmassiver. Veien opp til Alpe d`Huez er den mest kjente.

 

Dersom du er glad i å sykle og drømmer litt om en sykkelferie kan det knapt finnes et sted du heller bør reise til enn Le Bourg d`Oisans inneklemt i de franske alpemassivene i nærheten av Grenoble. Dette er kanskje det nærmeste du kommer «Mekka» for syklister. Stedet oser av sykkelturister som er bitt av den voksende trenden med å sykle fjell. Her befinner du deg ved foten av noen av de aller mest berømte klatringene i sykkelhistorien.

Hvorfor ikke bestille deg en flytur tur/retur Lyon. Skaffe deg en billig leiebil og kjøre de 10-12 milene via Grenoble ned til Bourg d`Oisans. Det kan bli en tur du sent vil glemme. Her vil du kunne få noen uforglemmelige dager på sykkelen.

Bourg d Oisans 2

Det finnes gode muligheter for å leie sykkel også. Da slipper du drasse med deg en stor sykkelkoffert. Syklene der nede er ofte utrustet med en ekstra liten skive foran slik at du får muligheten til å bruke lettere utveksling på giret enn du normalt gjør hjemme. Du vil forstå hvorfor når du sykler i fjellene der nede. Jeg ble vitne til mange syklister som satt og vagget fra side til side og pumpet hele kroppen på hvert eneste tråkk på tunge gir, fordi det letteste giret de hadde på syklene sine ikke var lett nok.

Le Bourg-d’Oisans er en by og kommune i departementet Isère i sørøst Frankrike i de franske Alpene. Byen ligger i dalen som Romanche-elven går gjennom, på veien mellom Grenoble og Briançon. Den er ofte på ruten til Tour de France, spesielt siden veien opp til Alpe d’Huez starter her.

Bhxblogg4

Omkringliggende fjelltopper/fjellpass:

  • Alpe d`Huez – kanskje den mest berømte av alle sykkelklatringer i hele verden.
  • Col du Galibièr – en legende fra Tour de France
  • Col du Glandon – svært ofte med i Tour de France, vakkert fjellpass
  • Col de la Croix de Fer – Jernkorset
  • Col du Lautaret – Ligger nedenfor Galibièr
  • Les deux Alpes – Berømt skisted
  • Col d`Ornon – Ligger på den andre siden av dalen fra Alpe d`Huez
  • Col du Sarenne – Ovenfor Alpe d`Huez. Balkongutsikter fra veien ned fra området.

I tillegg er legender som Col d`Izoard og Col du Madeleine ikke så utrolig langt unna, og er mulig å sykle i sammenheng med respektive Lautaret (Izoard) eller Glandon (Madeleine).

SAM_0038 (900x506)
Her er hovedgaten i denne lille byen. Her er det omtrent bare fortauscafeer og sykkelbutikker på sommeren. Dette er en sykkelby for sykkelturister i de månedene av året de høye fjellene er åpne for sykling
Skjermer overalt viste bilder fra tempoetappen og jubelen var stor da Froome klarte å slå Contador. Froome var tydeligvis mer populær her.
Da vi var i Bourg d`Oisans var det under Tour de France, og sykkelturister satt på cafeer og puber og fulgte her en tempoetappe på tv med stor entusiasme.
Bourg d`Oisans dagen før dagen. Smekkfull by av sykkelturister!
Bourg d`Oisans dagen før  Tour de France-etappen opp til Alpe d Huez. Smekkfull by av sykkelturister! Ingen tok bryet med å låse syklene når de satte seg. Det ble som å sette fra seg langrennskiene i snøen utenfor Ullevålseter når man går inn for å kjøpe seg en kakao.
Raymond rusler inn mot byen med syklistene susende forbi konstant i disse gatene. De fleste hadde vært på Alpe d`Huez dagen før dagen
Syklister på ferie tråkker rundt i gatene og veiene i alle retninger. Flere vi snakket med hadde bodd der en uke og syklet mange fjell i området.

Det finnes også mange gode ruter rundt i fjellområdene slik at du kan sykle rundturer, og ikke bare opp et fjell og ned igjen samme vei. Turistinformasjon og hoteller har god peiling på det, og det finnes også gode magasiner som viser ruter på turistinformasjonen. Det finnes også «balkongveier» som går i fjellsidene. Se blant annet på videoen under fra veien opp til Villard Notre Dame fra Bourg d`Oisans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *