Cannes-Valbonne-Gourdon-Greolieres-Vence-Nice, 100km

Skal du sykle i Provence i Frankrike en gang, vil jeg anbefale deg å se på denne reportasjen. Her kommer bilder fra en sykkeltur som sent glemmes.

Å sykle på den franske riviera er å anbefale. Fjellsider, klatringer, utforkjøringer, lange drag, fin asfalt, vidunderlig natur, idylliske landsbyer. Hvilken drøm! Hvilket land for sykling Frankrike er!

Ruten begynte i Cannes og avsluttes i Nice. Runden kan avsluttes i Cannes også, dersom du tar av retning Antibes og Cannes når du omsider kommer ned til Cagnes sur Mer. Dette er derfor en fin runde som kan kjøres fra mange steder langs kysten. Det er en ganske hard runde. 10 harde mil. Veldig mye berg og dal, opp og ned. Mange høydemeter. Men for en dag det ble. Dra til den franske riviera. Lei deg en sykkel. Stå opp tidlig og ta en lang tur i distriktet. Så kan du ta deg en tur på stranden og hvile etterpå!

Dersom du tar av retning Antibes og Cannes når du kommer til Cagnes sur Mer får du en hel runde. Du kan sykle langs kysten så får du litt flate rolige strekk der nede og samtidig sykle langs det azurblå havet og se de fine stedene som ligger langs kysten.
Dersom du tar av retning Antibes og Cannes når du kommer til Cagnes sur Mer får du en hel runde. Du kan sykle langs kysten så får du litt flate rolige strekk der nede og samtidig sykle langs det azurblå havet og se de fine stedene som ligger langs kysten.
SAM_1017 (1000x750)
Valbonne. Etter Cannes og det noe trafikkerte Mougines-området blir dette den første landsbyen du kommer til. Sjarmerende sted å rulle gjennom. Det var endel trafikk hit opp, men etter dette avtok trafikken og forholdene ble bare bedre og bedre. Etter Valbonne kommer Opio, og derfra opp mot Chateuneuf er det bratte bakker.
SAM_1023 (1000x750)
Her ser vi Gourdon ligge på toppen av fjellkanten der oppe. Fantastisk å sykle opp dit. Dette er et utrolig sted med en enorm utsikt. Her har det vært mye stigning i fjellsidene og enkelte steder skikkelig bratt. 550 høydemeter fra Valbonne til Gourdon.
SAM_1031 (1000x750)
Her ser vi min leide Trek domane 4.3 med karbon ramme. Meget bra sykkel. Bak der ser du veien opp mot Gourdon i fjellsidene. Lite biler og meget bra asfalt og super utsikt.
SAM_1036 (1000x750)
Gourdon i sikte! Skal du til dette området med sykkel er det obligatorisk å legge Gourdon inn i ruten.
SAM_1044 (1000x750)
Rullet opp i denne lille fjell-landsbyen Gourdon og knipset noen turistbilder der.
SAM_1048 (1000x197)
Panorama fra Gourdon. Cafeer og restauranter med mektig utsikt over Provence og mot havet. Perfekt sted for en matpause etter lange klatringer opp hit.

Etter Gourdon kommer det en lang utforkjøring. Meget bra asfalt og en herlig utforkjøring. Et stykke nede i bakkene tar du til venstre mot Cipieres. Da kommer du inn på en fantastisk vei som er ganske flat og går slakt i fjellsiden.

SAM_1054 (1000x750)
Cipieres passeres. En liten landsby inne i fjellene. Her var det ingen biler og svært fredelig.
SAM_1052 (1000x750)
Å rulle på sykkel gjennom landsbygden i Provence er en drøm. Den varme luften og de fantastiske veiene og naturen. Du får det ikke bedre. Her på vei fra Cipieres og retning Greolieres.
SAM_1059 (1000x750)
Nærmer meg Greolieres her. Det som er fantastisk med å sykle i Frankrike er all den gode skiltingen. Du får skilt på km til toppen, gode merkinger hvilken vei du skal ta, og mange ganger markert stigningsprosent.
SAM_1058 (1000x750)
Greolieres. Nok en sjarmerende liten landsby på en liten topp. Fikk fylt på med drikke og tatt en cola her. Varmen er sterk, og det er behov for påfyll når man er i slike steder. En god ting med å sykle i dette området er at det stadig er små landsbyer med serverings muligheter.
SAM_1061 (1000x750)
Stigningen opp mot Greoileres er ikke småtteri. Ganske harde bakker. Minnet meg om Alpe d Huez en stund, men det er heldigvis ikke like langt opp:-)
SAM_1063 (1000x750)
Dagens tøffeste stigning var opp mot Col du Vence. Denne starter i fjellsiden med fin utsikt!
SAM_1064 (1000x750)
Lange km stigning gjennom skogen. Det som var bra var at trærne ga litt skygge fra den stekende solen, men det var ganske seige km her, opp mot Col de Vence.
SAM_1068 (700x525)
Endelig oppe. Her var jeg ganske sliten i bena, for det hadde vært berg og dalbane i fjellsidene i mange mil. Ganske hard rute dette med mye opp og ned. Hadde vært opp tre tøffe stigninger nå, Gourdon, Greolières og ikke minst Col de Vence.
SAM_1071 (1000x750)
Der nede ved havet ligger Nice. Herfra og ned dit var det en drøm. Det var bare å rulle ned og inn mot Nice. Så når du når toppen på Col de Vence er det meste gjort! Da har du 1000 høyedemeter med utforkjøring foran deg!
SAM_1081 (1000x750)
St. Paul de Vence. Hvilket sted! Ligger på toppen av en klippe. Selvfølgelig en stor turistattraksjon her nede.
SAM_1086 (1000x750)
Promenade des Anglais, Nice. Herlig å rulle inn her etter turen i fjellene! Her var jeg motivert for en is og en liten tur på stranden!

BON VOYAGE! God tur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *