Climb like a Pro!

Sommerferie betyr sykkelferie for mange. Og for mosjonister på sykkel betyr dette også i mange tilfeller lange klatringer og høye fjelloverganger. De høye fjellene i Europa er snøfri på midtsommeren og det er høysesong for å bestige de episke fjellpassene. Col du Tourmalet, Mont Ventoux, Alpe d`Huez, Passo Stelvio, Passo Gavia. Navnelisten blir så lang at det er best å bare nevne et par av dem. I Norge vokser sykkelinteressen sterkt. Sykkeltrening har faktisk blitt den mest brukte treningsform blant nordmenn iflg statistikk.

Flere og flere ser nedover til Europa for å få nye utfordringer på sykkelen. Mange er lei av å ligge hele dagen på stranden i ferien og synes det er bedre å bruke kroppen og få noen ordentlige treningsdager i fantastiske omgivelser.

Reisen er ikke lang dit med noen billige flybilletter og en liten leiebil. Sykkel kan også leies enkelt der nede. Jeg var selv i de franske alpene under Tour de France i år, og elsker den fantastiske følelsen det er å klatre slike monsterfjell med sykkelen. Opplevelsene er enorme og inntrykkene du sitter igjen med blir så store. Du finner reportasjene fra alle i denne bloggen, dersom du er interessert i se mer av hvordan slike sykkeldager kan være.

Deltagelse på ulike sykkelritt for mosjonister er også voksende, og mange har naturligvis lange stigninger. Å bestige et fjellpass er ikke bare en enkel sak. Det kan være mange ting som det er verd å tenke litt på når vi skal inn i slike klatringer.  Det aller viktigste er selvfølgelig treningsgrunnlaget. Uten et solid treningsgrunnlag og endel spesifikk trening i å sykle oppoverbakker så vil muskulaturen slite når stigningene blir bratte og lange. Formen må være på plass.

Selv om løpekondisen er god, betyr ikke dette at du flyr opp slike bakker lett som en flis med sykkelen mellom bena. Muskulaturen trenger tilvenning. Det er ikke nødvendig å være i toppform, men du bør ha syklet endel i bakker så du vet litt hvor god form du er i og hva du kan tåle. Det er en smule tyngre å sykle fjellpass alà Mont Ventoux enn å sykle til jobb. Med mindre du jobber i kiosken på toppen av Ventoux da:-) Det kunne vært en fin sommerjobb for ivrige sykkelmosjonister.

GSG teambekledning reklamebanner

VIDEO

NB!Dette er videoer fra Youtube som er produsert av andre, og BHXBLOGG er ikke på noe som helst måte koblet til disse eksterne videoene, men vi gjør disse tilgjengelig for deg her istedet for at du selv leter etter dem på Youtube.

Denne videoen gir oss veldig gode og illustrerende tips som kan være viktig å ta med seg. Den heter «How to climb like a Pro». Her kan vi alle få noen gode tips, uansett hvilket nivå vi befinner oss på. Grunnformen er en ting, men det tekniske og mentale er også svært viktig innen alle former for idrett. Så i denne videoen får du presentert mye av det du trenger å tenke på for å være forberedt teknisk og mentalt for en lang klatring med sykkelen.

Og for de som virkelig skal ut å prøve sine evner i bratte stigninger på opp mot 20%, så kan det være verd å ta med seg tipsene fra denne videoen som heter: «How to ride steep climbs like a Pro».

Og dersom du skal sykle en stigning som har mange serpentinsvinger, slik som i Alpe d Huez og Passo Stelvio så kan det vært smart å se denne videoen: » riding uphill switchbacks».

God tur!

Col du Galibièr!!
Fra sykkelferien opp til Col du Galibièr! Klikk for åpne reportasjen.

reklamebanner 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *