Tursyklistene fra Trondheim i klatremodus på Mallorca

Denne uken fikk jeg være med tursyklistene i Trondheim på deres årlige sykkelferie til Mallorca. Etter turens første dag hadde brorparten av de trønderske tursyklistene 10-14 mil i bena. Men det er ikke mange som er veldig ivrig på å hvile seg i denne gruppen og de gikk derfor påfølgende dag løs på en av sykkelferiens kanskje hardeste dager. Opp mot 15 mil inkludert flere klatringer i fjellene på Mallorca. De første 50km gikk i rolig tempo, i en gruppe på rundt 50 mann og kvinner. Deretter ble det en liten deling i gruppen på veien mot Soller. Noen tok runden via Valldemossa, andre inkl. meg selv tok «snarveien» over Coll de Soller. På min første tur her nede måtte jeg se dette lille fjellpasset, som syklister elsker. Du finner en generell presentasjon av Coll de Soller på en egen side hvis du KLIKKER HER.

Etter å rulle ned til Soller følger deretter veien opp den tøffe stigningen til tunnelen på Puig Major, og påfølgende berg og dalbane oppe i fjellene før det rulles nedover mot Pollenca og Alcudia. Totalt 13-14 mil og rundt ca 1800 høydemeter viser statistikken på denne runden som er markert her.

DCIM100GOPRO
Tursyklistene i Trondheim er på sykkelferie i disse dager på Mallorca. Disse er ikke på latmannsferie, det skal være sikkert. Her er det oppmøte kl 0900 hver morgen. Sharp! Her er gruppen samlet en morgen for å ta fatt på dagens tur.

 Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig imponert og kanskje også litt positivt overrasket over den store sykkelentusiasmen i denne Trondheimsklubben. Hver eneste dag er de oppe tidlig på morgenen og ruller avgårde på sykkelen i ulike retninger på Mallorca. De som sier de skal restituere seg og ta seg en kosetur for slitne ben sykler 8-10 mil! Det vitner om at her er det stor trivsel på sykkelsetet. For meg ville en dags restitusjon være en dag ved bassenget.

SAM_5498 (1024x576)
Her er den trønderske gruppen jeg fikk følge denne dagen. Foran oss har vi Coll de Soller i sikte, og jeg vil tro samtlige var sugne på å få litt høydemeter under hjulene. Litt slit er nytelse for denne gruppen har jeg funnet ut. Det er mange som ikke har skjønt dette hjemme, fikk jeg høre. Enig i det.
SAM_5502 (1024x576)
Detaljene på Coll de Soller. Ikke så langt, ikke så bratt. Og MASSE serpentinsvinger. Kan ikke bli bedre.
SAM_5507 (1024x576)
Langt oppe i Coll de Soller og utsikten åpenbarer seg utover Mallorca.
SAM_5512 (1024x576)
Fra toppen av Coll de Soller. Gruppen ble spredt utover i hele klatringen. For de fleste er ikke poenget å gi full gass, men nyte turen i sitt  jevne tempo. Alle de korte intervallene mellom serpentinsvingene opp her gjør denne stigningen attraktiv.
SAM_5517 (1024x576)
Tursyklistene fra Trondheim jager mot toppen av Col de Soller.
SAM_5523 (1024x576)
Bare 50 meter igjen her, og da er alle glade. Det føles som regel alltid lett når man ser toppen foran seg. Det mentale blir plutselig så lett å hanskes med.
SAM_5532 (1024x576)
Alltid herlige øyeblikk dette. Oppe på toppen og småprate og flire litt med kamerater. Noen hadde syklet denne et utall ganger før, men for oss førstereisende må jeg bare bekrefte at Coll de Soller var en riktig så fin stigning på sykkelen.
SAM_5550 (1024x576)
Sosialt og stor stemning på torget i Soller! Trivelige trøndere fra trivelige Trøndelag nyter spanske næringsfulle retter og får opp blodsukkeret med litt Cola før vi skal opp den tøffe turen opp langs Puig Major. Dette er en viktig del for sykkelturister på ferie. Gode pauser i sola, med påfyll av mat og drikke og smilet sitter meget løst.
DCIM100GOPRO
Her ruller vi ut fra Soller mot Puig Major som ligger en plass i bakgrunnen. Da starter en tøff klatring, og vi skal opp 900 høydemeter gjennom varm skog.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er gruppen på vei ut fra Soller og snart begynner vi å stige. Det er vel som regel kun de fjærlette klatreguruene som gleder seg rett foran en slik tøff økt opp fjellet. Det skulle bli varmt idag opp bakkene.
SAM_5565 (1024x576)
Slik ser det ut de siste hundre meterne før du kommer til det som regnes som toppen, den lille tunnelen.
SAM_5568 (1024x576)
Mange fornøyde fjes med slitne ben her. Praten går alltid lett på toppen av fjellpass, med mye smil og latter. Alle har mestringsfølelse og det er godt å kunne få en pust i bakken etter et lite blodslit i klatringen. For mange i gruppen kunne nok en gang Puig Major-klatringen krysses av i årets check-liste.
SAM_5571 (1024x576)
Etter toppen var det å smelle nedover bakkene og det bølgede landskapet oppe i høydene før det for alvor bærer ned mot Pollenca og etter hvert Alcudia. Det er fortsatt noen små stigninger igjen etter at du er oppe fra Puig Major klatringen, så turen er slettes ikke over selv om du har nådd tunnelen. Etter en dusj og en bedre middag på kvelden, var gruppen klar for tidlig kveld og ny sykkeltur i morgen. Kan ikke si annet enn at jeg ble imponert.

reklamebanner 3

Gjør som Tursyklistene i Trondheim. Velg sykkelbekledning fra GSG Italia. Made in Italy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *