L`Ètape du Tour, 20.juli 2014, Pau – Hautacam

etappe4etappe1etappe6

I dette rittet får de store massene av amatører og mosjonister mulighet til å sykle en full etappe fra Tour de France. Helt siden 1993 har det vært en årlig tradisjon at denne store eventen arrangeres i Frankrike i forbindelse med proffenes Tour de France. Hvilken etappe som velges til kommende «L`Ètape du Tour» blir bestemt snarlig etter at etappene for neste Tour de France har blitt presentert på senhøsten året før.  Rittet finner som regel sted på en av hviledagene i Tour de France. Det er vanlig at det velges en attraktiv fjelletappe som inkluderer kjente fjell enten i Alpene eller Pyreneene. Og mye av de samme sikkerhetsrammene som proffrittet har brukes også denne dagen under «L`Ètape du Tour». Politi stenger biltrafikk, det er drikkestasjoner og medisinsk support tilgjengelig. Tanken er å gi mannen i gata muligheten til å få en opplevelse av hvordan det er å sykle en full etappe i Touren. Samtidig har rittet funksjon som en «turist-event» siden rytterne får se vakre deler av landet med egne øyne under en slik etappe. Vanligvis deltar ca 8500 syklister, men i 2013 deltok så mange som 11500 som ble ny rekord. Rittet er som regel langt, siden etappene i Tour de France er lange, men de aller lengste etappene i Tour de France har ofte ikke vært brukt. Etappenes lengde har variert mellom alt fra ca 11 til 20 mil.

etappe3etappe5etappe2

Etappen som er valgt for 2014 er den store klatre-etappen I Pyreneene fra Pau til Hautacam, som inkluderer legendariske Col du Tourmalet og målgang på Hautacam. Dato er søndag 20.juli 2014. Tour de France skal ha denne avgjørende etappen på torsdag den 24.juli, altså 4 dager senere. Mye av sammendraget i Tour de France kan komme til å avgjøres på akkurat denne etappen.

Du kan komme inn på informasjon om etappen via Tour de France sine hjemmesider. Klikk her eller på illustrasjonen under.

etappedtour2014

Hjemmesiden til dette rittet finner du ved å klikke HER

etappedutourr

Her ser du videopresentasjon som viser endel av atmosfæren og pulsen i dette rittet.

Eksterne blogger som anbefales fra L`Etape du Tour:

http://cyclingtips.com.au/2010/07/letape-du-tour/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>