L`Ètape du Tour, 19.juli 2015, SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE > LA TOUSSUIRE

etappe4etappe1etappe6

I dette rittet får de store massene av amatører og mosjonister mulighet til å sykle en full etappe fra Tour de France. Helt siden 1993 har det vært en årlig tradisjon at denne store eventen arrangeres i Frankrike i forbindelse med proffenes Tour de France. Hvilken etappe som velges til kommende «L`Ètape du Tour» blir bestemt snarlig etter at etappene for neste Tour de France har blitt presentert på senhøsten året før.  Rittet finner som regel sted på en av hviledagene i Tour de France. Det er vanlig at det velges en attraktiv fjelletappe som inkluderer kjente fjell enten i Alpene eller Pyreneene. Og mye av de samme sikkerhetsrammene som proffrittet har brukes også denne dagen under «L`Ètape du Tour». Politi stenger biltrafikk, det er drikkestasjoner og medisinsk support tilgjengelig. Tanken er å gi mannen i gata muligheten til å få en opplevelse av hvordan det er å sykle en full etappe i Touren. Samtidig har rittet funksjon som en «turist-event» siden rytterne får se vakre deler av landet med egne øyne under en slik etappe. Vanligvis deltar ca 8500 syklister, men i 2013 deltok så mange som 11500 som ble ny rekord. Rittet er som regel langt, siden etappene i Tour de France er lange, men de aller lengste etappene i Tour de France har ofte ikke vært brukt. Etappenes lengde har variert mellom alt fra ca 11 til 20 mil.

etappe3etappe5etappe2

Etappen som er valgt for 2015 er den store klatreetappen fra St Jean de Maurienne og til La Toussuire – Les Sybelles. Da inkluderes også fjellpass som særegne Col du Chaussy og Col du Glandon/Croix de Fer. Dato er søndag 19.juli 2015.

1

Du kan komme inn på informasjon om etappen via Tour de France sine hjemmesider. Klikk her eller på illustrasjonen under.

L etape du tour

Hjemmesiden til dette rittet finner du ved å klikke HER

Bedriftsbanner2

Her ser du videopresentasjon som viser endel av atmosfæren og pulsen i dette rittet.

Eksterne blogger som anbefales fra L`Etape du Tour:

http://cyclingtips.com.au/2010/07/letape-du-tour/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *